Zagorje
Bajka na dlanu

Eko, etno, fletno u Kumrovcu: Zamjenica župana Jasna Petek otvorila Večer harmonike i klape

Datum objave: 19. kolovoza 2023.

Zamjenica župana Jasna Petek otvorila je u subotu, 19. kolovoza 2023. u Kumrovcu “Večer harmonike i klape”.

Riječ je o glazbenom programu koji se održava u sklopu tradicijskog festivala “Eko, etno, fletno”.

“Zaista je fletno u Kumrovcu ovih dana.  Susreću se ljudi i prijatelji iz Krapinsko-zagorske županije, Hrvatske i Slovenije koji surađuju dugi niz godina. Manifestacija nam nudi čitav niz sadržaja, od onih za djecu, humanitarnih akcija, izložbi, pjesničkih večeri do ovako jedne veselice kao što je Večer harmonike i klape”, rekla je zamjenica župana Jasna Petek te dodala kako Krapinsko-zagorska županija podupire manifestaciju putem sredstava dodijeljenih na natječaju iz područja kulture.

Načelnik Kumrovca Robert Šplajt naglasio je kako je festival već osvojio srca posjetitelja. “Manifestaciju nadograđujemo svake godine, širimo ju događanjima te obogaćujemo gastronomsku ponudu. Zahvaljujem svim izvođačima koji nam omogućuju da se vratimo u povijest i ne zaboravimo iz kojeg smo kraja”, istaknuo je načelnik Robert Šplajt.

Inače, ovogodišnje izdanje festivala traje od 17. do 20. kolovoza, a organizira ga Općina Kumrovec u suradnji s Turističkom zajednicom područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela te uz partnere: Muzej “Staro selo” Kumrovec, Društvo Naša djeca Kumrovec, DVD Kumrovec, PP Klanjec, Grad Klanjec i Dječji vrtić “Jaglac”.


Fotogalerija