Zagorje
Bajka na dlanu

EU tjedan malog i srednjeg poduzetništva

Datum objave: 19. svibnja 2010.

Europski tjedan malog i srednjeg poduzetništva 2010. organizira se u 37 zemalja sudionica Projekta, te je osmišljen kao paneuropska krovna kampanja koja se sastoji od europskih, nacionalnih, regionalnih i lokalnih događanja. Glavni ciljevi koji se žele ostvariti su pružanje informacija o tome što EU, nacionalne, regionalne i lokalne vlasti nude kao podršku mikro, malim i srednjim poduzećima te promicanje poduzetništva kako bi što više ljudi, posebno onih mlađih, ozbiljno počeli razmišljati da postanu poduzetnici.
Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina i Zagorska razvojna agencija organiziraju Europski tjedan malog i srednjeg poduzetništva u Krapinsko-zagorskoj županiji koji je započeo jučer, 18. svibnja u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Krapini, a traje do sutra, 20. svibnja.  Partneri u organizaciji su Krapinsko – zagorska županija, Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske te Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Krapina.
Tajnica Županijske komore Krapina, gospođa Sanja Mihovilić, istaknula  je da će se u ova tri dana poduzetnicima prezentirati mogućnosti realizacije poslovnih ideja i projekata u okvirima fondova EU, govorit će se o energetskoj učinkovitosti u malom i srednjem poduzetništvu, a sutra, zadnjeg dana događanja,  poduzetnicima će se predstaviti potporne institucije u našoj Županiji. Predstavnici Krapinsko – zagorske županije, Europske poduzetničke mreže za gospodarstvenike pri HGK, predstavnici OKKZŽ, HZZ-a,  poslovnih banaka i ZARE upoznat će sudionike s programima poticanja poduzetništva i mogućnostima financiranja poduzetničkih ideja od strane banaka.
Direktorica Zagorske razvojne agencije, Ines Gašparlin, dodala je da su ovakva predavanja dobra inicijativa koja priprema poduzetnike na projektni način razmišljanja, odnosno upoznaje ih sa mogućnostima koje im se nude u pretpristupnom razdoblju te osobito nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju  kroz strukturne fondove i kohezijski fond.
Zamjenik župana za gospodarstvo, gospodin Anđelko Ferek Jambrek, naglasio je kako educiranjem poduzetnika s područja naše Županije želimo potaknuti jačanje poduzetničkog načina razmišljanja te unapređenje imidža Europske Unije kod poduzetnika. Ovom europskom kampanjom namjera je poduzetnicima olakšati pristup informacijama i savjetima te im pružiti podršku i ideje za razvijanje uspješnog poslovanja.