Zagorje
Bajka na dlanu

“Euro na kotačima” i u Krapini.

Datum objave: 9. studenoga 2022.

Putujuća izložba “Euro na kotačima” poseban je edukativni projekt u sklopu informativne kampanje za zamjenu hrvatske kune eurom koju provode Vlada Republika Hrvatske i Hrvatska narodna banka, uz sufinanciranje Europske unije. Izložba će posjetiti ukupno 27 hrvatskih gradova te posjetiteljima pružiti sve relevantne informacije o uvođenju eura kao službene valute. Izložbu je zajedno sa zamjenicom guvernera Hrvatske narodne banke Sandre Švaljek razgledao i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Iako sam vrlo dobro informiran o svemu vezanom uz prelazak s hrvatske kune na euro, smatram kako je ova izložba iznimno korisna za građane, a posebno sam ponosan što su na čelu projekta dvije Zagorke zamjenica guvernera HNB-a Sandra Švaljek i dekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Sanja Sever Mališ. Kampanja je pohvalna i potrebna ljudima, a čitav koncept osmišljen je na vrlo jednostavan i pristupačan način”, rekao je nakon obilaska izložbe župan Željko Kolar.

“Euro na kotačima” smješten je u četiri posebno dizajnirana kontejnera s prepoznatljivim vizualnim identitetom; prostor je osmišljen kako bi posjetiteljima izložbe uspješno prenio visokokvalitetan i zabavan informativni sadržaj. Izložba je namijenjena svim uzrastima – od djece i mladih preko radno aktivnog stanovništva do umirovljenika te nastoji edukacijom i objektivnim informiranjem predstaviti značenje uvođenja eura u osobnom i društvenom kontekstu. Građanima pruža analogni, digitalni, taktilni i auditivni sadržaj, uz zanimljive kvizove i interaktivne igre.