Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 19. rujna 2018.

Republika Hrvatska, zajedno sa ostalim državama Europske Unije i drugim europskim zemljama, članica je Europske mreže prometne policije tzv. TISPOL – mreže koja je 2016. godine pokrenula preventivni projekt EDWARD – (European Day Without A Road Death).

Dugoročni cilj ovog europskog projekta je smanjivanje i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu te senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova. Svrha ovog projekta je da svi sudionici u prometu kritički promisle o rizicima s kojima se suočavaju i o rizicima kojima izlažu ostale sudionike u prometu.

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske su tijekom prvih osam mjeseci 2018. godine obavili očevid kod 433 prometne nesreće, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine smanjenje za 5,3 posto. Dvije prometne nesreće bile su sa smrtnim posljedicama, što je najmanje među svim županijama u RH.

U četvrtak, 19. rujna, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska će se u sklopu projekta EDWARD, odnosno Dana bez poginulih u prometu, provesti preventivno-represivne aktivnosti usmjerene na procesuiranje težih prometnih prekršaja.