Zagorje
Bajka na dlanu

Evidentirane 3 nove osobe pozitivne na koronavirus

Datum objave: 21. travnja 2020.

Načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek izvijestio je kako su na području županije evidentirane 3 nove osobe pozitivne na koroanvirus – 2 osobe s područja Općine Jesenje i 1 osoba s područja Grada Oroslavja „Ukupan broj evidentiranih slučajeva je 125, od čega je 119 aktivnih slučajeva. Naime do sada bilježimo 5 osoba koje su ozdravile te nažalost jednu preminulu osobu. Podsjećamo da će se po novim uputama struke po proteku 28 dana od prvog pozitivnog rezultata ljudi automatski voditi kao ozdravljeni te da ćemo prema tome sa sutrašnjim danom imati dodatnih tridesetak ozdravljenih“ – kazao je načelnik Stožera Ferek-Jambrek te istaknuo kako je u jučerašnjim poslijepodnevnim satima primljena Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite koji je prihvatio upućeni prijedlog županijskog stožera te za kretanje na području Krapinsko-zagorske županije omogućio kretanje bez propusnica.  „Jučer smo još imali 30 kršenja mjera napuštanja mjera prebivališta ili stalnog boravka, no nije bilo kršenja odluke o radnom vremenu i svih ostalih mjera predostrožnosti koje je donio nacionalni stožer“ – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite i ujedno zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek.

U protekla 24 sata uzeto je 42 briseva za testiranje na koronavirus, a ukupno do sada 1.010 uzoraka. Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina istaknuo je kako je to veliki broj u usporedbi sa ukupnim brojem testiranih na razini Republike Hrvatske te dodatno poručio kako je zadovoljan trenutnim stanjem u OB Zabok.  „Stanje u bolnici je već par dana nepromijenjena te moram teći da sam zadovoljan trenutnom situacijom, no moram jasno istaknuti da koroanvirus nije otišao te još jednom molim sve građane da i dalje na umu imaju epidemiološke mjere predostrožnosti i da ih dosljedno pridržavaju“ – rekao je ravnatelj Vančina.

Voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo KZŽ dr. Ivan Lipovac kazao je kako su novoevidentirane pozitivne bliske osobe poznati bliski kontakti već oboljelih osoba te se pridružio apelu građanima za nastavak pridržavanja propisanih mjera. „Iako se neke stvari mijenjaju, svi mi se i dalje moramo držati mjera sprečavanja širenja virusa jer ćemo samo na taj način i kod nas u županiji i šire u Hrvatskoj zadržat ova pozitivna kretanja“ – naglasio je dr. Lipovac.

 


Fotogalerija