Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 19. travnja 2010.

Iznimno aktivno društvo Zagoraca Vukovarsko – srijemske županije ove je subote upotpunilo zagorsku zbirku u Slavoniji. U sklopu obilježavanja Dana općine Jarmina u sklopu Eko-etno sela Malo Zagorje otvorena je tradicionalna Zagorska hiža.

 
Kako bi svečanost protekla u pravom zagorskom duhu pobrinula se i Krapinsko-zagorska županija. U tijeku su Dani zagorskog purana čiji je cilj promocija autohtonog zagorskog brenda – zagorske purice s mlincima. Tako su uzvanici u Jarmini uživali upravo u deliciji spravljenoj od pravog zagorskog purećeg mesa. Ovom simboličnom gestom stigao je dašak Zagorja i do Slavonije, do naših Zagoraca koji unatoč drugačijem okruženju i stilu života nisu zaboravili svoje korjene i samim time su ogledni primjer na koji način promovirati svoju rodnu grudu izvan granica našeg Zagorja – istaknuo je prilikom svečanosti otvorenja zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek.
 
Nastupom kulturno umjetničkih društva iz Zagorja ovaj dio Slavonije živio je ove subote životom Zagorja do kojeg im je iznimno stalo i na kojeg su posebno ponosni.