Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 19. lipnja 2012.

Posjetitelje očekuje bogat festivalski program: četiri programa u domaćoj i šest u međunarodnoj konkurenciji, projekcije filmova sa festivala iz Gruzije, Francuske i Japana, kratkometražni filmovi nominirani za nagradu Europske filmske akademije. Budući je zemlja partner ove godine Poljska, moći će se pogledati program poljskih filmova od 2007. – 2012. te poseban filmski program uglednog poljskog profesora i redatelja Hieronima Neumanna koji će održati masterclass na temu animacije.

Ovogodišnji program Tabor Film Festivala obogaćen je retrospektivnim filmskim programom, projekcijama filmova s KIKI Tabora (međunarodni festival dječjeg filma), te scenarističkim i video radionicama.

 

O pobjedniku festivala odlučit će šesteročlani žiri kojeg čine priznati svijetski filmski umjetnici, scenaristi i direktori filmskih festivala: Hieronim Neumann (Poljska), Irena Krčelić (Hrvatska), Juraj Lerotić (Hrvatska), Tomek Gestwicki (Poljska), Robert – Jean Lacombe (Švicarska) i Miha Knific (Slovenija).

 

Najbolji film u međunarodnoj konkurenciji birat će se između animiranog, dokumentarnog, eksperimentalnog i igranog filma, a autoru pobjedničkog filma dodijelit će se trofej Veronikina lubanja (nazvan po staroj lokalnoj legendi) i 1000 €. Preostali laureati će uz trofej reAnimirana Veronikina dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 250 €.

Pobjednik u konkurenciji domaćeg filma ponijet će Veronikinu lubanju i 500 €, a Trofej Vox Veronicae i novčana nagrada od 250 € u ruke će otići filmu iz međunarodne i domaće konkurencije koji osvoji najviše simpatija gledatelja. Autor Trofeja ovogodišnjeg Tabor Film Festivala je Tomislav Zidar, poznatiji pod umjetničkim imenom Djuvedj.

 

Otkrijte sve ljepote Zagorja!

Organizatori su za posjetitelje, osim filmskog, pripremili bogat glazbeni program, obilaske kulturnih i prirodnih ljepota Zagorja, razgledavanje Arhitektonskog parka i Starog sela u Kumrovcu, kupanje na rijeci Sutli i u Tuheljskim Toplicama te još mogo toga.

Više informacija o izletima, iznajmljivanju bicikli, besplatnom kampu za posjetitelje i ostalom uskoro na službenim stranicama Festivala www.taborfilmfestival.com.

Tabor Film Festival organizira udruga Gokul (Građanska udruga za kulturu) uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministartva Kulture RH, Muzeja Hrvatskog Zagorja, Medianeta, Veleposlanstva Republike Poljske u Hrvatskoj, Krapinsko-Zagorske Županije, općine Kumrovec, Privredne banke Zagreb, Bistre, Annapurne i Mljekare Veronika.

Medijski ga podržavaju T – portal, Zpress, uZagorju, H-Alter, MojFilm, Port.hr, Sponzor.hr, Sedma umjetnost i Idem van.