Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 26. studenoga 2014.

Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb,

udruge i mlade 

KLASA: 550-01/14-01/327

URBROJ: 2140/01-08-14-3

Krapina, 24. studenoga 2014.

P O Z I V

Pozivamo Vas da sudjelujete na okruglom stolu

« FINANCIJSKA PODRŠKA UDRUGAMA OSOBA S INVALIDITETOM»

koji će se održati dana 02. prosinca (utorak) 2014. godine u 10,00 sati.

Okrugli stol će se održati u Upravnoj zgradi Regeneracije, Prilaz dr.-a F. Tuđmana 15.

 

Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa Povjerenstvom za osobe s invaliditetom i Koordinacijom udruga osoba s invaliditetom, odnosno predstavnicima svih udruga osoba s invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije organizira okrugli stol povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Tom prilikom će predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih, Vladinog ureda za udruge, Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske-SOIH i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina informirati udruge osoba s invaliditetom o mogućnostima financijske podrške udrugama osoba s invaliditetom u predstojećom razdoblju.

Udruge osoba s invaliditetom ulažu sve raspoložive resurse kako bi svojim članovima poboljšale kvalitetu življenja i omogućile socijalnu integraciju. Osim prostora za njihovu samoaktualizaciju i uključivanje u društveni život one su i značajna nadopuna aktivnosti državnih institucija jer pružaju nove tipove socijalnih usluga prilagođene potrebama svojih članova. Iz tog razloga neophodno im je osigurati sredstva i u ovom razdoblju kad sustavno financiranje još uvijek nije ustrojeno i kad je zbog gospodarske krize sama mogućnost financiranja smanjena. U tom smjeru, na okruglom stolu trebali bi sudjelovati svi – od pojedinca, lokalne zajednice do regionalne samouprave.

Stoga Vas pozivamo da se zbog važnosti tematike odazovete ovom pozivu i zajedno sa svim zainteresiranim suradnicima aktivno uključite u raspravu po pitanju ove problematike i tako doprinesete poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom u našoj županiji.

U slučaju nemogućnosti osobnog dolaska, molimo da na okrugli stol uputite osobu kojoj poklanjate Vaše povjerenje. Ujedno Vas molimo da svoj dolazak potvrdite do 01. prosinca ove godine na broj tel. 329-078 ili adresu elektronske pošte miljenka.muzar@kzz.hr .

 

  PREDSJEDNICA KOORDINACIJE                                                                 ŽUPAN

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM                                          KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

            Nada Smrekar                                                                             Željko Kolar