Zagorje
Bajka na dlanu

Futsal Dinamo i MNK Jesenje za Udrugu distrofičara Krapina

Datum objave: 27. siječnja 2020.

Na humanitarnoj utakmici bila je i zamjenica župana Jasna Petek, koja je prije samog početka utakmice istaknula: „Kad god je u Krapinsko – zagorskoj županiji neko humanitarno događanje, nogometna utakmica ili koncert , mi smo tu. Tako smo i večeras ovdje s Udrugom distrofičara Krapina, koja je izuzetno marljiva i vrijedna i radi na poboljšanju kvalitete života svojih članica i članova, a Krapinsko – zagorska županija je kao i uvijek uz njih.“

Predsjednica Udruge distrofičara Krapina Mirjana Janžek istaknula će prikupljena sredstva biti iskorištena za rehabilitaciju članica i članova ove udruge. „Rehabilitacija se planira u ljetnim mjesecima u jednom prilagođenom centru na moru. To nam znači jako puno jer je rehabilitacija za nas najvažnija. Za mišićnu distrofiju ne postoji lijek i jako je bitno održavati postojeću funkciju mišića, a upravo plivanje i vježbe u moru su zaista najpotrebnije i to je nešto najvrednije što možemo priuštiti članovima Udruge“ – istaknula  je predsjednica Janžek.

Načelnik Općine Jesenje Andrija Ranogajec istaknuo je izvrsnu suradnju Udruge distrofičara Krapina i Malonogometnog kluba Jesenje „Sjedište Udruge distrofičara je u Jesenju kao i malonogometnog kluba Jesenje i to su naše najjače udruge koje surađuju od samog osnivanja malonogometnog kluba. Nadam se da ćemo večeras prikupiti čim više sredstava. Ovom prilikom se zahvaljujem i Krapinsko – zagorskoj županiji koja je kupila 100 karata i odmah na početku nam dala dobar vjetar u leđa“ – rekao je načelnik Ranogajec.

U atraktivnoj utakmici u kojoj je rezultat bio u drugom planu pobijedio je Futsal Dinamo rezultatom 6:4.

Za sve one koji žele i dalje sudjelovati u akciji, uplate za akciju prikupljaju se i na posebnom računu HR2724020061500077479.


Fotogalerija