Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 8. svibnja 2023.

Među brojnim gostima i uzvanicima na svečanosti obilježavanja 60 godina Gimnazije Antuna Gustav Matoša Zabok bila je i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, koja je u svom pozdravnom govoru istaknula: „U proteklih 60 godina su kroz ovu gimnaziju prošli deseci i deseci profesora i drugog osoblja, tu su bile stotine i stotine učenika i učenica te isto tako i mnogo nas koji smo na ovaj ili onaj način bili odgovorni za ovu školu. U tom je vremenu bilo mnogo izazova i turbulencija, ali i jedna konstanta – ovdje se uvijek moglo steći sjajno obrazovanje, što dokazuju brojni uspjesi na raznim natjecanjima i smotrama. Upravo je znanje ono što nam nitko ne može uzeti, a znanje se ovdje iz generacije u generaciju uvijek prenosilo na zanimljiv i inovativan način. No, gimnazija je i odgojno-obrazovna ustanova te društveno odgovorna. Ona je uključiva, uvažava različitosti i nastoji na sve moguće načine omogućiti ostvarenje svih potencijala učenika i učenica“ – istaknula je u svom govoru zamjenica župana Jasna Petek te ravnateljici Bibijani Šlogar uručila zahvalnicu, koju je župan Željko Kolar dodijelio Gimnaziji Antuna Gustava Matoša za dugogodišnji predani rad u obrazovanju – jamstvo uspjeha i napretka društva u cjelini.

Ravnateljica Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok Bibijana Šlogar istaknula je i kako je zabočka gimnazija na listi najboljih hrvatskih gimnazija ili pak listama ponajbolje riješenosti ispita državne mature, a spomenula je i brojna natjecanja na kojima učenici postižu zapažene rezultate, kao i projekte koji se u školi provode. „Od 2000. imali smo čak 193 plasmana na državno natjecanje, što grupnih što pojedinačnih u znanju ili sportskih, a čak 19 puta kući smo donijeli titulu prvaka u državi. Zapravo, prošloga tjedna nam je stigla i 20. titula državnog prvaka – onoga u futsalu. Danas se škola ističe po tome što je od ukupno 42 profesora njih jedanaestoro imenovano profesorima savjetnicima, a troje prof. mentorima. S tendencijom rasta. Prepoznaju nas i fakulteti te redovito dobivamo pohvale na račun znanja i predanosti naših bivših učenika. Ali ne forsiramo samo znanje u ovoj školi, želimo biti u punom smislu odgojno-obrazovna ustanova i svjesni smo koliko je ta sprega važna u razvoju mladih ljudi“ – rekla je, između ostalog, ravnateljica Šlogar.

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, koji je i sam bio jedan od prvih polaznika ove gimnazije te predstavnik Agencije za odgoj i obrazovanje viši savjetnik za engleski jezik Davor Černi.

U popratnom su programu nastupili brojni sadašnji i bivši učenici Gimnazije Antuna Gustava Maroša.


Fotogalerija