Zagorje
Bajka na dlanu

GLASAJ ZA PROJEKT BALTAZAR – FINALIST ZA NAGRADU REGIOSTARS!

Datum objave: 13. rujna 2021.

Projektom Baltazar, Krapinsko-zagorska županija provodi dobru praksu aktivnog uključivanja u povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama na svojem području. Dosad su uz potporu Europskog socijalnog fonda provedena četiri nastavka projekta, a upravo je u tijeku i peti, kojima se osiguravaju pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama. Svojim aktivnostima projekt nastavlja s njegovanjem i promicanjem tolerancije, prijateljstva i inkluzije u društvu potičući djecu da budu samostalniji te pokažu svoje mogućnosti. Time se stvaraju uvjeti za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju integraciju djeteta u socijalno okruženje i emocionalno funkcioniranje uz potporu senzibilizirane javnosti.

 

Benefite ovog projekta prepoznala je i Europska komisija, čiji je stručni žiri odabrao upravo projekt Baltazar kao jednog od finalista za nagradu REGIOSTARS 2021 u kategoriji Pravedna Europa: Njegovanje inkluzije i antidiskriminacija.

 


 

PODRŽITE FINALISTA – DAJTE SVOJ GLAS!

U jakoj konkurenciji borimo se za titulu REGIOSTARS i u tome trebamo Vašu pomoć! Zato glasajte za projekt Baltazar na stranici https://regiostarsawards.eu/ (rubrika FAIR EUROPE/PRAVEDNA EUROPA) i pomognite nam da naš projekt postane regionalna zvijezda!

 


 

POGLEDAJTE VIDEO O PROJEKTU BALTAZAR!

Kako su to doživjeli upravo oni – koji godinama aktivno sudjeluju u projektu – pogledajte u inspirativnoj priči na poveznici https://youtu.be/vrVReNEsgxw .

 

#regiostars i  #EUinmyRegion