Zagorje
Bajka na dlanu

Godišnja skupština Matice umirovljenika KZŽ

Datum objave: 20. prosinca 2019.

Na skupštini je donesen plan rada i financijski plan za iduću godinu, te izmjena proračuna za 2019. godinu. Predsjednik Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije Nikola Capar, ovom je prilikom istaknuo kako je redovita programska sjednica ujedno i prilika da se članice i članovi Matice umirovljenika sretnu i razmijene mišljenja. „Mi se trudimo biti aktivno, da budemo korisni i da naši članovi mogu svoje zlatno doba provesti što ljepše“ – rekao je predsjednik Capar te naglasio veliku potporu same Županije, koja sredstvima iz Proračuna financira djelatnost Matice umirovljenika.

Zamjenica župana Jasna Petek zahvalila je članicama i članovima Matice umirovljenika na brojnim oblicima suradnje sa Krapinsko-zagorskom županijom. „Hvala Vam na vašem doprinosu da život u našoj županiji bude kvalitetniji i bolji. Uz mladost i nova znanja jako je važno iskustvo i zrelost – simbioza jednog i drugog čini to da u Krapinsko-zagorskoj županiji gradimo bolji život i bolju budućnost za sve“ – poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti te poželjela sretan Božić te puno zdravlja i sreće u novoj, 2020. godini.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki istaknula je kako Krapinsko-zagorska županija dugi niz godina ima dobre odnose sa Maticom umirovljenika KZŽ, dok u Županijskoj skupštini ima i pet članova iz Hrvatske stranke umirovljenika „Kako i ne bi imali dobre odnose kad smo svi iz istog frtalja svijeta i njegova dobrobit nam je svakako na srcu. Veseli me da postoji interes da se sudjeluje u radu Matice, što je znak da cijenimo jedni druge i da smo zadovoljni našim udrugama. Želim Vam sretan i blagoslovljen Božić, u novoj godini ostvarenje svih želja te da se opet sretnemo na susretu umirovljenika u Mariji Bistrici“ – rekla je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki.

Predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna ovom je prilikom izvijestila članice i članove Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije o brojnim aktivnostima Matice umirovljenika Hrvatske. „Budimo zajedno jer smo zajedno jači. Budimo jedna velika obitelji, jedni uz druge i jedni za druge. Želim Vam puno zdravlja, puno sreće, sretne i blagoslovljene blagdane i mirovine neka nam budu malo veće“ – rekla je predsjednica Fortuna.

Matica umirovljenika Krapinsko-zagorske županije sastoji se od 25 umirovljeničkih udruga, koje imaju više tisuća članova. Matica provodi brojne aktivnosti koje su uglavnom usmjerene na unapređenje prava umirovljenika vezanih iz prava mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, ali i razne aktivnosti vezane za organizaciju slobodnog vremena umirovljenika. –

Krapinsko-zagorska županija kroz financiranje udruga umirovljenika ostvaruje skrb o osobama starije životne dobi koja je u svim ključnim i strateškim dokumentima utvrđena kao prioritet. Zadnjih deset godina Županija ima model financiranja izravne dotacije Matici umirovljenika koja svoja sredstva dodjeljuje udrugama koje djeluju na općinskim i gradskim razinama.

 


Fotogalerija