Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. ožujka 2016.

Zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek pozdravio je okupljene cvjećare i povrćare te tom prilikom još jednom istaknuo važnost stalne edukacije zbog čega Županija sufinancira različite edukacije, tečajeve te stručno-edukativna putovanja. Budući da je za dodjelu novca iz mjera ruralnog razvoja potreban određen stupanj obrazovanja, zamjenik župana Ferek-Jambrek je pozvao  okupljene da se prijave na besplatne edukacije koje Krapinsko-zagorska županija organizira u suradnji sa SŠ Bedekovčina.

Predsjednica udruge cvjećara i povrćara Katarina Ptičar je članovima na skupštini u Poznanovcu podnijela izvješće u sklopu kojeg je istaknula redovite mjesečne sastanke u sklopu kojih su u pravilu održana predavanja stručnjaka, na čemu se posebno zahvalila Darku Antoninu i Dragici Tresk Penezićiz Poljoprivredno savjetodavne službe te Zdravku Matotanu za stručno-edukativni posjet OPG-u u Jalžabetu i organizaciju tečaja za osposobljavanje za sigurnu primjenu i rukovanje pesticidima. Predsjednica je, govoreći o planovima za ovu godinu, navela nastavak provođenja ove vrste aktivnosti i kontunuiran rad na povećanju proizvodnje te prodaje. Zamjenik župana Ferek-Jambrek pozvao je sve poljoprivrednike da u svojem razvoju koriste mogućnosti koje imaju u svojoj županiji poput kabineta za analizu tla u SŠ Bedekovčini ili projektnih stručnjaka u lokalnim akcijskim grupama te Zagorskoj razvojnoj agenciji.

Članice i članove Udruge uzgajivača i prerađivača povrća i uzgajivača cvijeća Krapinsko-zagorske županije pozdravio je i načelnik Bedekovčine Darko Ban koji je najavio da će Općina Bedekovčina, nakon ustupanja prostora za rad Udruge, osnovati i zelenu tržnicu na kojoj će cvjećari i povrćarii moći prodavati svoje proizvode. Sličnu namjeru ima i Općina Marija Bistrica čiji je načelnik Josip Milički najavio otvaranje tzv. seljačke tržnice na kojoj će prodaja poljoprivrednih proizvoda biti maksimalno pojednostavljena.


Fotogalerija