Zagorje
Bajka na dlanu

Grešna gorica najbolja na prvom Bučnica festivalu

Datum objave: 31. kolovoza 2015.

Ovo događanje su svojim dolaskom podržali župan Željko Kolar i predstavnica Turističke zajednica KZŽ Ksenija Tomić koji su osim natjecateljskih bučnica pohvalili i bogat popratni program u kojem je među ostalim predstavljena priprema bučnice, izložba ostalih jela od buča, ponuda licitara, domaćeg sira i suhomesnatih proizvoda, prezentacija starih zanata i vožnja konjskom zapregom.

Na festivalu su svoje bučnice predstavili Villa Zelenjak – Ventek, Seoski turizam Masnec, Vinotočje Hajduk, Seoski turizam Šumak, Caffe bar Katarina, Hostel Kumrovec, Restoran Grof Ratkay, Seoski turizam Grešna gorica i Seoski turizam Trsek, a odluku o osvajaču Zlatne buče donio je ocjenjivački sud u sastavu Zdravko Klanjčić, Martina Maček i Draženka Grah.

Organizator Bučnica festivala je Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić i Zagorska sela. Festivalu su nazočili i načelnik Kumrovca Dragutin Ulama, Desinića Zvonko Škreblin i Zagorskh sela Željko Kodrnja.

 

Cilj ovog festivala je proocija zagorske tradicionalne kuhinje, kao i promocija ugostiteljske ponude općina Kumrovec, Desinić i Zagorska sela te samim time i Krapinsko-zagorske županije. Planirano je da se manifestacija svake godine održi u drugom ugositeljskom objektu. Sljedeće će godine na natjecanje biti pozvani i svi ostali zainteresirani s područja Krapinsko-zagorske županije.

Više o događaju možete pronaći na facebook stranici Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić i Zagorska sela.