Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 7. listopada 2013.

Simpozij je namijenjen socijalnim radnicima, psiholozima, socijalnim pedagozima, edukacijskim rehabilitatorima, pravnicima i drugim stručnjacima zaposlenim u sustavu socijalne skrbi, zdravstvu, školstvu, pravosuđu, tijelima državne uprave, regionalne i lokalne samouprave, akademskoj zajednici, stručnjacima iz civilnog društva i vjerskih organizacija, studentima, umirovljenicima i svima koji su zainteresirani za ulogu i položaj djelatnosti socijalnog rada u našem društvu.

U vremenu krize i ograničenih resursa profesija socijalnog rada se suočava s brojnim izazovima. Porast nezaposlenosti, socijalnih problema i nejednakosti, uz smanjenje tolerancije i narušen sustav društvenih vrijednosti pred socijalne radnike svakodnevno postavljaju nove profesionalne odgovornosti i očekivanja.

Stoga je ovaj Simpozij prilika za dijalog o važnim profesionalnim pitanjima, učenje iz dobre prakse i kreiranje zajedničkih preporuka za daljnji razvoj djelatnosti socijalnog rada i socijalne skrbi.

Pokrovitelji ovog stručnog skupa, na kojem će sudjelovati preko 400 socijalnih radnika i drugih stručnjaka, su Predsjednik Republike Hrvatske, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Krapinsko-zagorska županija, Grad Zagreb , Grad Krapina , Grad Zabok i Općina Tuhelj.

Nadamo se da ćete prepoznati značaj ovog skupa kako bi se i šira javnost informirala o problemima i izazovima s kojima se susreće djelatnost socijalnog rada i socijalne skrbi kao i sa rizicima koji utječu na kvalitetu života naših korisnika.