Zagorje
Bajka na dlanu

Hrvatska vinska priča na Trgu bana Josipa Jelačića

Datum objave: 12. veljače 2014.

Zahvalivši gradonačelniku na pozivu za partnerstvo u projektu, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, rekao je kako Županija koristi svaku priliku za promociju svojih vrhunskih proizvoda pa tako i vina te da će se na Festivalu predstaviti s 10 vinara.

Vinari koji će predstavljati Krapinsko-zagorsku županiju su Poljoprivredno gazdinstvo „Trs“, vl. Zvonko Sever, IDA Nova, vl. Igor Jambrešić, Vinarija Bodren, vl. Boris Drenški, OPG Rihtar Goran, vl. Goran Rihtar, OPG Žugec Rudolf, vl. Rudolf Žugec, OPG Zdolc Robert, vl. Robert Zdolc, Vuglec breg d.o.o., vl. Mario Vuglec, Bolfan Vinski Vrh d.o.o., vl. Tomislav Bolfan, OPG Micak Mladen, vl. Mladen Micak, Vinogradarstvo Petrovečki, vl. Željko Petrovečki.

Župan Željko Kolar istaknuo je da su zagorska vina doživjela pravu metamorfozu, te da njihova vrhunska kvaliteta ruši sve stereotipe i predrasude o Zagorju kao regiji s kiselišima, čemu svjedoče mnogobrojne nagrade i priznanja.

Župan se također osvrnuo i na dosadašnju uspješnu suradnju sa gradom Zagrebom vezanu uz manifestacije 100% zagorsko, te Okusi i mirisi Hrvatske čime se stvaraju neraskidive veze između ljudi s jedne i druge strane Medvednice.

 

Fotografije sa press konferencije preuzete sa: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=60941

 

 http://www.zagreb.hr/


Fotogalerija