Zagorje
Bajka na dlanu

Hrvatski zavod za zapošljavanje i ove godine provodi Anketu poslodavaca

Datum objave: 15. siječnja 2010.

Hrvatski zavod za zapošljavanje i ove godine provodi Anketu poslodavaca, tj. istraživanje o potrebama na tržištu rada , a u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom udrugom poslodavaca.
Istraživanje se provodi upitnikom za istraživanje potreba na tržištu rada koja se šalje poslodavcima na području cijele Hrvatske, a ista se može popuniti na web stranici http://www.hzz.hr, a za provedbu i obradu ankete u Krapinsko-zagorskoj županiji nadležna je Područna služba Krapina.
Ovim istraživanjem želimo prikupiti informacije o promjenama u zaposlenosti i zapošljavanju, o budućim planovima i potrebama u pogledu zapošljavanja radnika, o potencijalnim viškovima i potrebama za dodatnom izobrazbom postojećih radnika, potrebnim znanjima i vještinama potencijalnih zaposlenika, te ostalim potrebama i teškoćama vezano za zapošljavanje.
 
Istraživanje započinje sredinom siječnja, a rezultati se očekuju već krajem ožujka. U Krapinsko-zagorskoj županiji uzorak poslodavaca koji će biti zamoljeni da sudjeluju u anketi je 590, od čega 364 trgovačka društva, a 226 obrtnici.
Rezultati ankete omogućit će Hrvatskome zavodu za zapošljavanje da se adekvatno pripremi za potrebne aktivnosti u daljnjoj izobrazbi nezaposlenih osoba, te pruži kvalitetnije usluge savjetovanja i usmjeravanja nezaposlenih osoba prema potrebama tržišta rada.
Istodobno, poslodavcima je pružena prilika da iskažu svoje potrebe i poteškoće, te u suradnji s HZZ-om pronađu prikladno rješenje u pronalaženju i odabiru kadrova koji po znanjima i vještinama odgovaraju traženima.