Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 5. prosinca 2007.

Međunarodni kluba žena Zagreb odnosno njihovih 26 članica jučer su posjetili Krapinsko- zagorsku županiju, a u Krapini ih je primila županica Krapinsko-zagorske županije, Sonja Borovčak. Međunarodni klub žena je nevladina, neprofitna udruga koja okuplja žene raznih nacionalnosti koje žive u Hrvatskoj. Jedan od najvažnijih ciljeva je prikupljanje sredstava za pomoć hrvatskim institucijama ili grupama koje rade za dobrobit žena i djece, te socijalizacija strankinja u Hrvatskoj.
– Ovaj posjet je  promocija našeg Zagorja i naše prelijepe županije. Pokazale su interes i za neke druge gradove i mjesta. Imamo što ponuditi i nadamo se da će ono što su vidjele preporučiti i drugima – rekla je županica Sonja Borovčak. Članice Međunarodnog kluba nakon druženja sa županicom koja im je poklonila monografiju KZZ, krenule su prema Pregradi gdje su razgledale pogone Emke.
 
Donacije za hendikepiranu djecu  
Članice kluba  već su bile posjetile Krapinsko-zagorsku županiju, a od najvažnijih projekata spomenule su donaciju Domu za odrasle osobe Mirkovec u Svetom Križu Začretju i Domu u Bistri. Dopredsjednica kluba Pnina Moor iz Izraela kazala je kako je to klub žena iz svih zemalja svijeta u kojem se druže, upoznavaju, te se bave humanitarnim radom, a novac prikupljen u zadnjoj akciji darovati će  Centru za rehabilitaciju hendikepirane djece Sv. Filip i Jakov. Članice su istaknule jako dobru suradnju sa krapinskom Kotkom, koja se redovito odaziva njihovom humanitarnom radu.
– Trenutno imamo 150 članica u Hrvatskoj, a svaki danom ih ima sve više. Prioriteti našeg kluba su socijalizacija strankinja, a sekundarna djelatnost nam je humanitarni rad. Puno pomažemo pa nas ljudi doživljavaju kao da je to naša prioritetna djelatnost – rekla je Pnina Moor.