Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 16. travnja 2010.

Otvaranjem dječjeg odjela u bolnici na Bračku Odjel za pedijatriju, opća bolnica i Društvo Naša djeca Zabok uključili su se u Akciju „Za osmijeh djeteta u bolnici“ sa ciljem promicanja i primjene humanizacije bolničkog liječenja djece. Na području Republike Hrvatske Akciju zajednički vode tri udruge: Savez društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju i Hrvatska udruga medicinskih sestara, pedijatrijska sekcija.
Akcija se ostvaruje zajedničkom suradnjom bolnica i Društava Naša djeca, a u okviru programa DND pokriva organiziranje pedagoških i kulturno zabavnih sadržaja za djecu u bolnici, poticanje igre i dječjih aktivnosti koje djeca sama izaberu i u njima sudjeluju te opremanje i uređenje bolničkog ambijenta, radi ugodnijeg boravka namijenjenog djeci.
S obzirom da su za provođenje tih aktivnosti potrebna financijska sredstva, Društvo Naša djeca Zabok organizira humanitarni koncert „Za osmijeh djeteta u bolnici“ s ciljem sakupljanja sredstava za opremanje dnevnog boravka Odjela za pedijatriju Opće bolnice Zabok potrebnim didaktičkim igračkama, slikovnicama i  kreativnim materijalom za radionice, koje će zajedno s djecom provoditi volonterke DND-a Zabok. Svi prostori u kojima borave djeca također će se oslikati i uljepšati kako bi djeci omogućili što ugodniji boravak u bolnici. U realizaciju koncerta uključili su se Krapinsko-zagorska županija, Signal Print i medijski pokrovitelj Zagorski list.
Koncert će se održati u nedjelju 25. travnja 2010. u 18 sati u Osnovnoj školi K.Š.Gjalskog u Zaboku, a nastupaju Martina Klarić, sopran, Lea Bulić, mezzosopran, Iva Jarić, klavir i Zabočki mališani.