Zagorje
Bajka na dlanu

Humanitarni obrtnički lonec ponovno okupio obrtnike iz čitave Hrvatske

Datum objave: 5. lipnja 2023.

Projekt Humanitarni obrtnički lonec je humanitarnog karaktera, a prikupljaju se sredstva za kupnju bolničkog kreveta sa dekubitus madracem prilagođenog osobama s invaliditetom i ostalih medicinskih pomagala za Mirka Boseca koji boluje od spastične tetraplegije. Događanje je održano u sklopu manifestacije StubicaFest, a sudjelovali su predstavnici udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske, koji su predstavljali svoje regije autohtonom gastro ponudom.

“Čast mi je da smo pokrovitelji jedne ovakve humanitarne priredbe, na kojoj obrtnici ponovo pokazuju svoje veliko srce.  Ponovno se pokazalo da ljudi koji sami sa svojim rukama stvaraju za sebe, članove svoje obitelji i svoje zaposlenike itekako znaju prepozanti trenutak kad je nekome potrebna pomoć” – istaknuo je župan Kolar, koji je i otvorio ovogodišnji Humanitarni obrnički lonec.

Okupljene su pozdravili i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Antun Trojnar i predsjednica Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica i Oroslavje te općina Marija Bistrica, Gornja Stubica i Stubičke Toplice.

Za pomoć Mirku Bosecu pokrenuta je humanitarna akcija te je otvoren žiro račun kod Zagrebačke banke d.d. HR1923600001503255976.


Fotogalerija