Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 17. svibnja 2021.

Denis Vincek proteklih 10-ak godina radio je kao knjižničar u zlatarskoj osnovnoj školi Ante Kovačića, gdje je između ostalog, s učenicama i učenicima radio na školskom listu „Iskrice“, koji je bio proglašen i nagrađen kao najbolji školski list u Hrvatskoj. Vincekov trud bio je prepoznat i od strane Hrvatske zajednice tehničke kulture, koja mu je 2018. godine dodijelila počasno zvanje mentor–savjetnik.

 

Vincek je svoju novinarsku karijeru počeo u stručnom časopisu Hrvatskog radioamaterskog saveza, surađivao je u uredništvu ABC tehnike, listu Hrvatske zajednice tehničke kulture. Tijekom 2004. i 2005. godine bio je novinar u Zagorskom listu a do 2009. godine radio je u Večernjem listu. Od 2011. godine radio je u knjižnici OŠ Ante Kovačića Zlatar te je ujedno bio autor i voditelj nacionalnog projekta za poticanje čitanja Čitajmo zajedno – čitajmo naglas: zaboravljene knjige, u kojemu su sudjelovale tisuće učenika iz cijele Hrvatske. „Svoju“ zlatarsku školu uveo je u program Erasmus+ i vodio prve razmjene učenika u inozemstvo. Godine 2018. bio je dobitnik Nagrade Višnja Šeta koju strukovna udruga školskih knjižničara dodjeljuje najboljem školskom knjižničaru u RH, a godinu poslije, na prijedlog zlatarske OŠ, dobio je i Plaketu KZŽ za iznimno postignuće u 2018. godini.

 

Ovim putem upućujemo izraze najdublje i najiskrenije sućuti ožalošćenoj obitelji i prijateljima Denisa Vinceka. Otišao je svima nama drag čovjek koji je svojim  pozitivnim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag. Denisa više nema ali uspomena na njega i na njegova djela ostat će trajno u nama.

Počivao u miru.