Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 16. prosinca 2019.

Na skupštini je  na novi dvogodišnji mandat izabrano vodstvo Saveza. Za predsjednika Saveza ponovno je izabran Zdravko Bedeniković (UP “Medeni” Pregrada), za dopredsjednika Mladen Paučnik (PD “Kvirin Broz” Klanjec), za tajnika Darko Milinković (UP „Nektar“ Konjščina) te u nadzorni odbor Nenad Martinjak, Radovan Herceg i Anđelko Ciglenečki.

Izbornoj skupštini nazočio je i zamjenik župana Anđelko Ferek -Jambrek koji je istaknuo da će pčelari, kao i dosad i dalje imati podršku Županije. Pohvalio je pčelare da su  jedni od najorganiziranijih poljoprivrednika te da Županija ima odličnu suradnju sa Savezom pčelarskih udruga Krapinsko-zagorske županije. „Krapinsko – zagorska županija prije nekoliko dana je Savezu pčelarskih udruga Krapinsko – zagorske županije isplatila pomoć u iznosu od 200 tisuća kuna za ublažavanje posljedica od loše pčelarske godine zbog niskih prinosa meda i uginuća pčelinjih zajednica“ , rekao je zamjenik župana Ferek – Jambrek.

 

Predsjednik Saveza pčelarskih udruga Zdravko Bedeniković zahvalio je podršci koju Krapinsko – zagorska županija dugi niz godina pruža zagorskim pčelarima te je istaknuo da je najznačajniji projekt u ovoj godini bio dobivanje zaštite oznake izvornosti na nacionalnoj razini za Zagorski bagremov  med te predaja zahtjeva za njegovu zaštitu na EU razini u svibnju ove godine, dodavši da se do sredine iduće godine očekuje njegova zaštita na EU razini. Savez pčelarskih udruga djeluje od 2011. godine i okuplja svih devet pčelarskih udruga sa područja Krapinsko – zagorske županije, odnosno 506  pčelara s područja Krapinsko – zagorske županije.

 


Fotogalerija