Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. siječnja 2016.

Župan Željko Kolar obišao je požarište u Zlatar Bistrici kako bi se uvjerio u stanje na terenu i pružio podršku vatrogascima i stanovnicima Zlatar Bistrice.  Župan je tom prilikom  izjavio Prije svega zahvaljujem svim djelatnicima javne vatrogasne postrojbe i pripadnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su sudjelovali u gašenju požara. Naime, zbog izrazito visoke temperature bili su ugroženi i okolni objekti – pucala su stakla i počele su se taliti fasade od stiropora i rolete – tako da su vatrogasci spriječili širenje požara na obiteljske kuće, poručio je župan Kolar i naglasio da je najbitnije da nitko nije stradao. Za ponedjeljak u 12 sati sazvao sam sastanak sa ravnateljicom škole i načelnikom općine da vidimo koji će biti sljedeći koraci. Morat ćemo procijeniti kakva je statika objekta i hoće li se postojeća konstrukcija  donjeg kata moći koristiti za daljnju gradnju –  pojasnio je župan Željko Kolar i istaknuo: Odmah ćemo osigurati sredstva u proračunu za novu projektnu dokumentaciju. Dvorana je bila osigurana. Prvo se mora dogovoriti naknada štete, a nakon toga će županija zajedno sa resornim ministarstvom i općinom krenuti u osiguranje financijske konstrukcije tako da se nova dvorana čim prije izgradi i stavi u funkciju.

Vatrogasci su nakon dojave građana oko 4 sata u noći izašli na teren gdje ih je zatekao požar kontejnera na ulazu u sportsku dvoranu. Čini se da se vatra brzo proširila pa je kompletna dvorana uskoro bila u plamenu. Vatrogasci su zbog specifičnosti dvorane bili nemoćni u njezinom gašenju, ali su uspješno lokalizirali požar i spriječili njegovo širenje na okolne objekte. Tako sama škola nije zahvaćena, a oštećeno je samo  nekoliko fasada i prozora kuća s južne strane dvorane. Vatrogasci iz DVD-a Zlatar Bistrica su na požarište stigli u roku od nekoliko minuta, a u pomoć su im uskoro došli i djelatnici JVP iz Zaboka i marijabistričke ispostave te pripadnici DVD-a iz Zlatara, Bedekovčine, Poznanovca i Marije Bistrice.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar je mjesto požara obišao zajedno sa saborskim zastupnikom i potpredsjednikom Županijske skupštine Tomislavom Končevskim, načelnikom Zlatar Bistrice Žarkom Miholićem te ravnateljicom OŠ Zlatar Bistrica Boženom Slunjski.

Kamen temeljac za dvoranu koja je dominirala vedutom Zlatar Bistrice položen je 22. travnja 1999., a sama dvorana je otvorena 2002. godine. Vrijednost investicije bila je oko 11 milijuna kuna. Osim učenika zlatarbistričke škole koristili su ju i brojni rekreativni te amaterski sportaši iz Zlatar Bistrice i šire okolice.

 

 


Fotogalerija