Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 22. studenoga 2010.

Danas su u službenom posjetu Općini Đurmanec boravili župan, Siniša Hajdaš Dončić, sa zamjenicima, Sonjom Borovčak i Anđelkom Ferek – Jambrekom.

Osnovna škola u Đurmancu, unatoč tome što ju pohađa 358 učenika, nema adekvatan prostor za izvođenje tjelesne nastave. Naporima Općine Đurmanec, a koje je prepoznala i Krapinsko-zagorska županija, danas su službeno započeli radovi na izgradnji nove Sportske dvorane, a otvorio ih je krapinsko-zagorski župan, Siniša Hajdaš Dončić.

Prilikom otvaranja radova župan je poručio kako investicije koje svojom osmišljenošću i planskom izgradnjom jamče održivost imaju i uvijek će imati potporu Krapinsko-zagorske županije. Iako je riječ o investiciji od čak 14 milijuna kuna, Županija će pomoći izgradnju u čiju je svrhu već izdvojila gotovo milijun kuna. „Etapna izgradnja dvorane, s obzirom na vremena u kojima se nalazimo, jedino je moguće rješenje. Pozdravljam odluku Općine da s izgradnjom Sportske dvorane krene upravo po ovom modelu“ – istaknuo je župan Hajdaš Dončić.

U pozdravnom govoru, načelnik Đurmanca, Branko Horvat, i ravnateljica škole, Zlata Hrček, zahvalili su Županiji na pomoći u financiranju izgradnje pritom naglasivši kako je ovaj projekt zalog za budućnost djece i učenika s područje cijele općine Đurmanec. Načelnik Horvat dodao je kako ga posebno veseli da su sve političke stranke u Đurmancu prepoznale nužnost pokretanja ovog projekta te kako izgradnja dvorane uživa jednoglasnu potporu Općinskog vijeća.

Vrijednost investicije izgradnje Sportske dvorane doseže 14 milijuna kuna.