Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 6. ožujka 2016.

Izložbu Proljetno buđenje otvorio je zamjenik župana Anđelko Ferk-Jambrek koji je tom prilikom i zahvalio autorici što opet izlaže u Krapinsko-zagorskoj županiji. “Osobito mi je drago što se na ovim slikama nalaze i brojni zagorski motivi Zagorja – naše Bajke na dlanu. Svima naravno želim ugodnu večer, uživajte u umjetnosti! Bajci na dlanu” poručio je zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek.

Na otvorenju izložbe okupili su se brojni ljubitelji umjetnosti iz Krapinsko-zagorske županije, ali i brojni gosti – pripadnici  ruske zajednice u Hrvatskoj. Svečanost su glazbenim programom obogatili Diana Sinjori izvedbom ruskih klasika na violini, Nelea Mišić pjevanjem ruskih romansi uz gitaru te Radek Brodarec biranom izvedbom zagorskih i ruskih narodnih pjesama. Sve su prisutne, uz zamjenika župana Anđelka Fereka-Jambreka i autoricu Larisu Kralj, pozdravili i gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa, predstavnica ruske manjine Grada Zagreba Galina Kovačević, potpredsjednica manjinske ženske udruge Terem te predsjednica Saveza Rusa RH Katarina Todorcev  Hlača i ravnateljica Gradske knjižnice Oroslavje Lidija Fuštin.

Larisa Kralj je završila privatnu školu kod akademske slikarice Ivanchenko A. V. u Sankt Petersburgu i tečaj u LIKUM-u kod profesora Ante Šramade. Svoje je radove počela izlagati 1988. godine, a u Hrvatskoj od 1991.godine. Samostalno je izlagala dvadesetak puta te sudjlovala na mnogo skupnih izložbi. Sudionik je više likovnih kolonija u zemlji i inozemstvu, kao i raznih humanitarnih akcija. Larisa je slikarica rusko-moldavskog podrijetla koja trenutno živi i radi u Zaprešiću.

Organizatori ove izložbe su Gradska knjižnica Oroslavje i Manjinska ženska udruga “TEREM” iz Bedekovčine. 

Izložba je otvorena do 29. ožujka u dvorani Gradske knjižnice Oroslavje.


Fotogalerija