Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. travnja 2016.

Izložbu je otvorio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je rekao kako je dobro upoznat sa radom autorice Maje Vukina Bogović, koja je i predsjednica Kulturnog vijeća Krapinsko-zagorske županije. Župan Kolar pohvalio je i  Grad Zabok, zbog toga što prepoznaje suvremenu likovnu umjetnost i podržava zagorske autore. O autorici izložbe i izloženim slikama govorio je likovni kritičar Milan Bešlić, koji je naglasio da je njezino stvaralaštvo prožeto multimedijalnošću i interdisciplinarnošću. Pozdravne riječi uputio je i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

 

Maja Vukina Bogović rođena je u Zagrebu. Diplomirala je na grafičkom odjelu  Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, 2010. godine diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu smjer bibliotekarstvo. 2000. bila je dio tima u Tiskovnoj radnji Gutenberg muzeja, te je radila na temu „Gutenberg 2000“ u Mainzu. Provela je studijski semestar na Indiana University of Pennsylvania gdje stvara svoj diplomski rad. Živi u Klanjcu.

 

Od 2013. godine je predsjednica Kulturnog vijeća KZŽ. Od 1997. godine sudionica je brojnih skupnih (dvadesetak) i samostalnih (jedanaest) izložbi, te dobitnica nagrade Zagrebačke banke za najboljeg diplomanta slikara-grafičara. Voditeljica je likovnih radionica i projekata vezanih za likovnu umjetnost svog kraja. Piše priče za djecu te je autorica ilustracija i teksta u slikovnicama. 2015. godine otvara svoj slikarski studio „Cityartstudio“ u Zaboku gdje se osim slikarstva bavi grafičkim i modnim dizajnom te ilustracijom. U planu su likovne radionice za djecu i odrasle u suradnji s Gradom Zabokom i ostalim gradovima KZŽ.

Izložba se može razgledati do 03. svibnja 2016. u radno vrijeme Velike galerije Grada Zaboka, od ponedjeljka do srijede od 15,00 do 19,00 sati, utorkom i četvrtkom od 10,00 do 14,00 sati i petkom od 15,00 do 17,00 sati. Ulaz je besplatan.


Fotogalerija