Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. lipnja 2007.

Županica Vlasta Hubicki jučer je svečano otvorila VII. izložbe stoke i IX. izložbu konja Krapinsko-zagorske županije „Zlatar 2007“ na Sajmištu u Zlataru.  
 U sklopu izložbe bio je  mimohod konjskih zaprega, predvođenje izložbenih grla, te proglašavanje i nagrađivanje najboljih grla. Pokrovitelj izložbe je Krapinsko-zagorska županija, a organizatori su uz Županiju, grad Zlatar, Hrvatski stočarski centar, Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina i Udruge stočara Krapinsko-zagorske županije.
Ukupno se za natjecateljski dio prijavilo 28 goveda i 21 konj, a prvi put od osnivanja sajma se ocjenjivala i smeđa pasmina goveda. Izvan natjecanja će u revijalnom dijelu je bilo  9 jahača, 12 zaprega, 2 pasmine koza – francuska alpina i burska, ovce istočno-frizijske pasmine i zagorski purani.
 – Zadovoljni smo odazivom izlagača i zainteresiranih  posjetitelja koji je  bio najveći dosad na održanim izložbama stoke u Krapinsko-zagorskoj županiji. Također se nadamo da će iduće godine biti još i bolje – rekao je Mladen Krušelj, savjetnik za poljoprivredu Krapinsko-zagorske županije.
 
Šampionka Maca
Šampionka izložbe je Maca, krava prvotelka simentalske pasmine uzgajatelja Zlatka Kuharića iz Lobora. Najbolja steona junica simentalske pasmine je Milka, uzgajatelja Ivana Ivankovića iz Desinića, dok je najbolja krava prvotelka simentalske pasmine  Rajka, uzgajatelja Damira Bosnara iz Desinića. U kolekciji ostalih krava simentalskih krava najbolja je Vana, Božidara Domitrana iz Zlatara. U holstein-friesian pasmini najbolja junica je Tereza, Branka Horvatinčića iz Gornje Stubice, a  najbolja krava  holstein-friesian pasmine je Aukje, Branka Fučeka iz Zlatara. Najbolja pak krava smeđe pasmine je Biserka Vladimira Ljubića iz Desinića.
Najbolji pastuh pasmine hrvatski hladnokrvnjak je Renko, Blaža Mihaljinca iz Bedekovčina dok je najbolja kobila Silva II, Mirka Majseca iz Krapine, a najbolja omica je Sivka, Davora Barića iz Krapine.