Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 12. siječnja 2022.

Pročelnik HGSS-a Stanice Zlatar Bistrica Darko Berljak istaknuo je da je izložba trebala biti postavljena još prije dvije godine, ali je sve odgođeno zbog korone. „Izložba je dosad bila postavljena u nekoliko mjesta u Hrvatskoj a pokazuje ono što je u zadnje vrijeme popularno. Dobili smo i nagradu za komunikatora godine i s tim nekim šaljivim izjavama koje preventivno djeluju pokušavamo ljude upozoriti na sve opasnosti koje ih čekaju u planinama. Taj je vid oglašavanja na društvenim mrežama sigurno polučio neke rezultate. Tu praksu ćemo nastaviti. Pokušavamo iskoristiti situaciju, posebice prije ljetne sezone, da šaljemo poruke turistima i vidimo da to ima dnevno više tisuća pregleda i vjerujemo da kroz šaljivu poruku ljudi to ipak ozbiljno shvate, rekao je Berljak.

 

Izložbu je otvorio župan Željko Kolar, koji je naglasio da je na izložbu prvenstveno došao kao prijatelj HGSS-a, kao privatna osoba, no s kojim ima izvrsnu i službenu suradnju. „Mi smo se uključili i u uređenje njihove kuće, njihovog doma, opremili ih automobilom, imamo s njima ugovor od prvog dana otkad sam u Županiji. Teško je riječima opisati koliko oni znače za sigurnost naših građana s jedne strane, a s druge strane teško je naći riječi pohvale i zahvale za sve ono što rade kao volonterska organizacija. Vjerojatno ne treba naglašavati koliko je potrebno uvježbanosti, znanja i vještina, da bi postali dio tog elitnog društva. Zadovoljstvo mi je biti na ovoj izložbi, vidjeti sve ove drage prijatelje s kojima već tako dugo radimo. Oni su jedan od vrlo važnih kotačića naše civilne zaštite“, zaključio je župan Kolar.


Muzej krapinskih neandertalaca tijekom godine ugošćuje razne izložbe a prvi put surađuje s HGSS-om, rekao je kustos i ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol. „U proteklih smo nekoliko godina uspjeli ostvariti nekoliko zaista neobičnih gostovanja u Muzeju. Budući da su HGSS-ovci vrlo aktivni u komunikaciji putem društvenih mreža, najbolji su tweetove odlučili pretočiti u ovu izložbu. Raduje me da smo mogli ugostiti izložbu i uvjeren sam i u našu buduću suradnju“, rekao je Sabol. Okupljene je u ime Grada Krapine pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Mladen Gregurović.


Fotogalerija