Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. veljače 2023.

Otvorenju izložbe prisustvovao je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji se ovom prilikom prisjetio svog poznanstva sa Zorislavom Drempetićem Hrčićem. „Zorislava smo svi voljeli, cijenili i poštivali, kao slikara, ali ništa manje i kao političara i društvenog djelatnika. Bio je dožupan za društvene djelatnosti, ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja, čovjek koji je mene osobno kroz svoje slike i poimanje slikarstva obogatio za cijeli život, jer od tog dana, kad sam posjetio njegov atelje, kući, obitelj, na sasvim drugačiji način promatram slike i umjetnost i na tome ću mu uvijek biti zahvalan“ – rekao je župan Kolar te čestito Muzeju na organizaciji izložbe, zahvalio obitelji Drempetić Hrčić na suradnji te Ministarstvu kulture i medija na pokroviteljstvu.

Izložbu je otvorila izaslanica ministrice kulture i medija Anuška Deranja Crnokić, dok su okupljenima dobrodošlicu poželjeli ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol i voditeljica Muzeja seljačkih buna Vlatka Filipčić Maligec. O samom autoru govorili su Davorin Vujčić i Vlasta Horvatić Gmaz.

Otvorenju je prisustvovala i obitelj Zorislava Drempetića Hrčića, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, načelnik Marije Bistrice Josip Milički i načelnica Konjščine Anita Krok te predstavnici muzeja iz Hrvatske i Slovenije s kojima Muzej seljačkih buna ove godine surađuje na međunarodnom projektu povodom 450. obljetnice Seljačke bune.

Otvorenje izložbe je organizirano povodom 450. obljetnice Seljačke bune i 50l obljetnice Muzeja seljačke bune. Izložba ostaje otvorena do kraja svibnja.Fotogalerija