Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 20. srpnja 2018.

Otvorenju izložbe prisustvovala je zamjenica župana Jasna Petek, koja je na početku svečanosti pozdravila sve prisutne te na otvorenju izložbe čestitala autorici Đurđici Obrež  i Općinskoj knjižnici u Krapinskim Toplicama. Okupljene je pozdravila i sama autorica, načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, ravnateljica knjižnice Nadica MajsecKobaš te predsjednik likovne sekcije KUD-a Zlatko Baloković Josip Rubes.

Đurđica Obrež rođena je 1943. godine u Siraču kraj Daruvara. U Krapinskim Toplicama živi od 1965. godine. Crtanjem i slikarstvom bavi se od djetinjstva. Završila je likovne umjetnosti na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu i Fakultet za defektologiju u Zagrebu. Kao članica likovne sekcije KUD-a Zlatko Baloković sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama u Zagrebu, Krapini, Krapinskim Toplicama i Pregradi. Ovo je njezina druga samostalna izložba. Neke od svojih slika donirala je u humanitarne svrhe. Sudjelovala je na likovnim kolonijama u Krapinskim Toplicama, Zaboku, Zelenjaku i Daruvaru. Najčešće se izražava tehnikom ulja na platnu, na njezinim se slikama nazire utjecaj impresionizma. Najzastupljeniji motivi su mrtva priroda, cvjetni motivi i pejzaži.

Otvorenjem izložbe Moje slike, moji snovi počela je 7. kulturno-zabavna manifestacija Badlfest, koja se upriličuje u spomen na Jakoba Badla, utemeljitelja zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama. Do nedjelja Vas u Krapinskim Toplicama očekuje uz niz kulturnih, zabavnih, gastronomskih, enoloških i sportskih priredbi. 


Fotogalerija