Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 6. veljače 2023.

Najboljim sportašima Krapinsko-zagorske županije u 2022. godini proglašeni su sestra i brat Jana i Petar Pavalić, mladi talentirani sportaši koji nastupaju za Plivački klub Olimp Zabok. Jana Pavalić je Svjetska juniorska prvakinja u disciplini 50 metara leptirovim stilom i najuspješnija hrvatska plivačica u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Na svjetskom prvenstvu je isplivana seniorski rekord Hrvatske, te je osvojila treće mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu u istoj disciplini, i prvo i drugo mjesto u disciplinama 50 metara leptir i 100 metara slobodno na elitnom mitingu u Banskoj Bistrici. Petar Pavalić je mlađi seniorski i juniorski prvak Hrvatske u 25 i 50 metarskom bazenu u disciplini 200 metra leđno te srebrni na seniorskom prvenstvu Hrvatske u disciplini 100 metara leđno.

Sportsko djelovanje na području županije objedinjuje Sportska zajednica u koju su se udružile 144 udruge od čega je 8 teritorijalnih zajednica, 14 saveza i 122-ije temeljne udruge. U tom sustavu djeluje 4.967 sportaša u sustavu natjecanja i 1.938 rekreativca, tj. 6.905 sportaša. Ovakav sustav funkcionira zahvaljujući slobodno izabranom, neprofitnom i neplaćenom djelovanju preko 800 volontera. Kroz godinu se održi oko 3.700 utakmica i 8.000 pojedinačnih nastupa za što se sportaši pripremaju na 34.000 treninga.

Župan Željko Kolar čestitao je svima nagrađenim te ujedno zahvalio svim sportašima koji promoviraju Krapinsko-zagorsku županiju širom Hrvatske i svijeta. „To je samo dokaz da se sa upornim radom, razumijevanjem zajednice i roditelja te ogromnim radom trenera može doći do izvrsnih rezultata bez obzira dolazi li se iz manje sredine. Županija će u slijedećih četiri godine kroz jedan investicijski ciklus pokušati izgraditi osam novih sportskih dvorana“ – najavio je župan Kolar, dodajući da će tako sportaši u županiji moći trenirati nesmetano i kroz zimske mjesec


Fotogalerija