Zagorje
Bajka na dlanu

Jana Pavalić – novi uspjesi šampionke iz Gornje Stubice

Datum objave: 2. kolovoza 2022.

Jana Pavalić osvojila je zlato na 50 metara slobodno i srebro na 100 metara slobodno te je tako nastavila s nizom odličnih rezultata u svojoj kratkoj plivačkoj karijeri. Hrvatska je na Europskom olimpijskom festivalu mladih osvojila 9 medalja – 5. zlatnih i 4 srebrne. Šest medalje je osvojeno u atletici te tri iz plivanja, a Jana Pavalić je jedina dvostruka hrvatska medaljašica.

Svi mi u Krapinsko-zagorskoj županiji veselimo se Janinim uspjesima i ponosimo osvojenim titulama na domaćim i međunarodnim natjecanjima, stoga su nas obradovale i vijesti o osvojenom zlatu i srebru na Europskoj olimpijskom festivalu mladih. Jana primi iskrene čestitke povodom najnovijih uspjeha. Vjerujem da se vidimo u Parizu na Olimpijskim igrama“ – poručio je ovom prilikom župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te naglasio i važnu ulogu Janinog Plivačkog kluba Olimp i trenera Ivice Androića

Jana Pavalić je o svojim uspjesima govorila na dočeku koje je za 76 hrvatskih sportašica i sportaša, sudionica i sudionika Europskog olimpijskog festivala mladih, priredio Hrvatski olimpijski odbor.  Iako je bila blizu i drugoj zlatnoj medalji, Jana Pavalić naglasila je kako je zadovoljna svojim rezultatima na Europskom olimpijskom festivalu. „Dakako da je moglo biti i bolje, no mislim da je rezultat i više nego dobar. Ispalo je super“ – kazala je Jana te izrazila zadovoljstvo i čitavom svojom sportskom godinom. „Nastavljam s pripremama. Ostalo mi je još jedno natjecanje u rujnu – Svjetsko juniorsko prvenstvo u Peruu. Godina je zaista bila duga i s obzirom da sam ju započela ozljedom, mislim da sam ju stvarno super odradila“ – poručila je Jana Pavalić.


Fotogalerija