Zagorje
Bajka na dlanu

Javna prezentacija stanja sigurnosti i nezaposlenosti

Datum objave: 4. veljače 2010.

U Uredu župana održana je Javna prezentacija o prošlogdišnjim kretanjima sigurnosti te nezaposlenosti na području Krapinsko-zagorske županije. Željko Cujzek, načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske te Mirjana Jurman, pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Krapina, prezentirali su analize i pokazatelje te upoznali župana i njegove zamjenike s prošlogodišnjim kretanjima u svojim resorima.

Već tradicionalno upoznavanje s navedenim pokazateljima županijskog rukovodstva pokazalo se kao dobra praksa i temelj kreiranja politika u tekućoj godini kada je riječ o sigurnosti i novozapošljavanju u Krapinsko-zagorskoj županiji.
 
Župan Siniša Hajdaš Dončić naglasio je da pokazatelji koje je iznio načelnik Cujzek dokazuju dobar rad policije na području naše županije i da ovakve trendove svakako treba zadržati. Zahvalio je i svim djelatnicima Policijske uprave krapinsko-zagorske te čestitao na prošlogodišnjim rezultatima.
 
Kada je riječ o kretanju nezaposlenosti podaci nisu ohrabrujući. Krapinsko-zagorska privreda se, kao i kod ostalih sjevernih županija, dobrim dijelom temelji na tekstilno-prerađivačkoj industriji te je posljedično tome naša županija u hrvatskom vrhu po rastu nezaposlenosti u protekloj godini. Ohrabruje činjenica kako je, unatoč porastu nezaposlenosti, naša županija i dalje u društvu županija s najmanjom stopom nezaposlenosti u Hrvatskoj.
 
Župan Hajdaš Dončić osvrnuo se i na politiku Vlade te posebno naglasio važnost državne politike zapošljavanja i stvaranja uvjeta za privlačenje investitora koje će otvarati nova i održiva radna mjesta.