Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 23. kolovoza 2023.

U tijeku je drugi upisni rok u zagorske srednje škole. Za učenike koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom roku, ostalo je još 128 slobodnih mjesta, od toga 28 mjesta u programima deficitarnih zanimanja kuhara, soboslikara, strojobravara, zidara, tesara, stolara i vodoinstalatera.

Najviše slobodnih mjesta ostalo je u Srednjoj školi Bedekovčina – 39, dok će se 26 učenika moći upisati u Srednju školu Krapinu. Srednja škola Zabok (Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu) prima još 20 učenika, dok je u Srednjoj školi Pregrada ostalo 14 upisnih mjesta.

U Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok može se upisati još 11 učenika, a u Gimnaziju Antuna Gustava Matoša i Srednju školu Konjščina po osam. Sedam je upisnih mjesta ostalo u Srednjoj školi Zlatar, a dvoje učenika još može upisati Srednju školu Oroslavje.

Podsjetimo, za devet srednjih škola kojima je osnivač Krapinsko-zagorska županija Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je upis za ukupno 1368 učenika u 60 razrednih odjela. Za neke škole naknadno je odobreno povećanje/smanjenje upisne kvote stoga je upisna kvota bila ukupno 1364 učenika u 60 razrednih odjela. Nakon provedenog prvog upisnog roka u devet zagorskih srednjih škola upisana su 1203 učenika.

Jesenski upisni rok traje do 25. kolovoza, a objava konačnih rezultata očekuje se 26. kolovoza.