Zagorje
Bajka na dlanu

Još jedno maestralno izdanje „Svijeta i TAMBURE“!

Datum objave: 10. listopada 2022.

Festival Svijet i TAMBURA je projekt Kulturno umjetničkog društva Mihovljan započet 2016. godine. Uz Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan na koncertu sudjeluju i izvođači drugih instrumenata čime se postiže svestranost u zvuku, odnosno jedna simfonijska orkestralna dimenzija.

 

Posebnost ovog festivala je svestranost repertoara – od klasike, filmskih tema, evergreena, rocka i bluesa, pa do poznatih tamburaških instrumentalnih skladbi, kao i umjetničkih skladbi pisanih za glas i tamburaški orkestar. Cilj Tamburaškog orkestra KUD-a Mihovljan je ovim festivalom promovirati tamburu kroz sva glazbena područja radi njezinih izuzetnih tehničkih i intonativnih mogućnosti, dosegnuti njezinu popularnost i značajnost kao što su to učinili mnogi drugi narodi sa svojim tradicijskim glazbalima.

 

Ove godine u programu su uz Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan sudjelovali Lucija Jelušić, Lucija Job, Hrvoje Funda, Mario Plantak, Filip Mikša, Adalbert Turner (Juci), Zagorje Brass Quintet i Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan. Koncertu je nazočila i zamjenica župana Jasna Petek. 

 


Fotogalerija