Zagorje
Bajka na dlanu

JPP Stubičke Toplice – za partnera predložen Sunce Koncern

Datum objave: 2. studenoga 2007.

Nastavljajući javnost rada i transparentnost u svim fazama odvijanja projekta Javno provatnog partnerstva Stubičke Toplice, danas je u Županiji održana press konferencija o prijedlogu izbora privatnog partnera.

Nakon javnog otvaranja ponuda, Savjet projekta donio je odluku da Poglavarstvu predloži Sunce Koncern, kazala je županica Sonja Borovčak, ističući da nakon izbora partnera slijedi zapravo najozbiljniji dio pregovaranja. Naime, bude li Poglavarstvo prihvatilo spomenuti tvrtku, deveteročlani Županijski tim za pregovore s partnerom utvrđuje sve ugovorne detalje. Tu su svakako prioriteti koje je Županija od početka isticala – status bolnice kojoj se mora omogućiti dizanje razine usluga, sigurnost sadašnjih zaposlenika i novo zapošljavanje te poštivanje kolektivnog ugovora. U slučaju da se ne postigne sporazum, pregovarat će se s drugim kandidatom – Ingrom.
Zamjenik županice za gospodarstvo Zorko Vidiček podsjetio je na sve dosadašnje faze projekta koji je počeo prije godinu i pol – donošenje odluke o pokretanju, provedbeni i terminski plan, odabir konzultanata pa sve do natječaja. Prođu li pregovori, do konca ovog mjeseca očekuje se potpisivanje ugovora sa izabranim privatnim partnerom te registracija zajedničkog dioničkog društva, u kojem će Županija biti vlasnikom udjela od 49 posto.
Podsjetimo – predviđa se da će vrijednost projekta iznositi oko 109 milijuna eura, a konačna realizacija – od projektiranja, prikupljanja dozvola, građenja, opremanja i uhodavanja – očekuje se u roku 4 godine.
Glavni su ciljevi cijelog projekta, ponovljeno je, vrhunsko zdravstvo, kvalitetan turistički proizvod, novo zapošljavanje i dobri poslovni rezultati. Spomenimo i to da je projekt Stubičke Toplice ujedno i najveće ulaganje u turizmu na području kontinentalne Hrvatske.
“Mi ništa ne prodajemo, već smo partneri u zajedničkom ulaganju i želimo partnera s kojim ćemo doći do pozitivnih promjena” – rečeno je na konferenciji.