Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 31. ožujka 2023.

Čestitku svim sadašnjim i bivšim djelatnicima i djelatnicama Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije je iz Festivalske dvorane uputio župan Željko Kolar, koji je bio i prvi predsjednik upravnog vijeća županijskog doma zdravlja. „Mi smo još prije 20 godina spojili šest domova zdravlja koji su bili locirani po sjedištima bivših općina u jedan, što će nakon donošenja novog zakona sada u Hrvatskoj morati napraviti i oni koji to još nisu učinili. Stoga možemo reći da smo bili 20 godina ispred vremena“ – naglasio je župan Kolar zahvalivši tadašnjoj županici Vlasti Hubicki, prvom ravnatelju Doma zdravlja Anti Čariću te svima koji su sudjelovali u toj reformi.

VIŠE OD 40 GODINA U DOMU ZDRAVLJA

Okupljene su pozdravili i ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Nada Dogan te Ivan Šantek u ime djelatnika Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije. Naime, na svečanosti su ravnateljica Dogan i predsjednica Upravnog vijeća Martina Gregurović Šanjug uručile prigodne zahvalnice djelatnicima koji su u Domu zdravlja radili više od 40 godina: Nadicu Mesar, Ivana Šanteka, Đurđicu Vutmej, Vlatku Šoban, Nevenku Jecl, Jasnu Slukan, Bernardu Družinec, Šteficu Jurki, Anu Rumbak, Ivana Grzelju, Roberta Ferka, Vesnu Miroić, Mariju Pongrac, Nevenku Radak i Zvonimira Frišćića. „Drago mi je što ste se sjetili i nas, koji smo svoj radni vijek odnosno život posvetili radu u našem Domu zdravlja te zaštiti zdravlja stanovnika Krapinsko – zagorske županije. Radili smo na svim frontovima da bi zdravstvo u našoj županiji, posebice naš Dom zdravlja kvalitetno obavljao svoju dužnost. Nadam se da će i naši mlađi kolege nastaviti tim putem i želim da cvijeta, živi i raste Dom zdravlja na dobrobit svih stanovnika naše županije“ – poručio je dr. Šantek.

MOTIVACIJA ZA RAD U DOMU ZDRAVLJA – MJERE ZA PRIVLAČENJE LIJEČNIKA

Župan Kolar je ovom prilikom izrazio svoje razočarenje što ovoj svečanosti nije prisustvovao nitko iz Ministarstva zdravstva i istaknuo i kako je loša zdravstvena politika dovela do manjka liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. „Ono što mi imamo u planu je da ćemo na neki način poništiti financijski jaz između onih doktora koji rade u privatnim ordinacijama i onih koji rade unutar Doma zdravlja. Naime, velika je razlika u primanjima, a radi se jedan te isti posao. Ako to neće riješiti ovaj zakon i pravilnik, mi smo spremni unaprijed, da tu razliku koja bi eventualno ostala pokrijemo i s druge strane da motiviramo ljude da dođu raditi u naš Dom zdravlja“ – objasnio je župan Kolar te najavio set mjera koje su u pripremi, a odnose se na kupnju stana, automobila ili pomoć kod otplate kredita potencijalnim budućim liječnicima koji bi se zaposlili na području županije.

SAJAM ZDRAVLJA

Ispred Festivalske dvorane je, prije početka svečanosti, održan i tradicionalni Sajam zdravlja na kojem su građani mogli dobiti savjete o očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti.

 

U popratnom programu nastupio je Ženski vokalni ansambl Fiola i Tomislav Goluban uz pratnju Roberta Bašića. Na svečanosti je bila i zamjenica župana Jasna Petek, brojni zagorski gradonačelnici i načelnici, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova….


Fotogalerija