Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 18. travnja 2014.

Svoje zadovoljstvo što i građani Klanjca mogu uživo pogledati najveći svjetski turistički katalog, uz čestitke na uspješnom projektu, izrazio je gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek naglasivši kako su sarkofazi obitelji Erdödy uz koje se ovom prigodom našao katalog sasvim sigurno djelić neodoljive Hrvatske.

Promociji projekta svoju je podršku od početka dao i župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar koji je na klanječkoj prezentaciji ponovio kako su sredstva za turizam u županijskom proračunu za ovu godinu udvostručena, a to ulaganje u promociju Hrvatskog zagorja svoje rezultate pokazuje već i na početku ovogodišnje sezone jer se bilježi i rast dolazaka stranih gostiju, kao i porast broja noćenja.

Ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Ricijaš predstavila je klanječku kulturnu baštinu s naglaskom na kulturno-povijesni značaj franjevačkog samostana te umjetničku vrijednost skupocjenih metalnih sarkofaga članova poznate plemenitaške obitelji Erdödy. Sarkofazi prezentirani u atraktivnom prostoru samostanskog podruma čine klanječku posebnost u ponudi kulturnog turizma te njihova ljepota i vrhunska izvedba oduševljavaju posjetitelje iz cijelog svijeta, a domaćoj su javnosti još uvijek nedovoljno poznati. Sarkofazi se mogu razgledati uz najavu Turističkoj zajednici ili Kulturnom centru Klanjec ( tel. 049 551 002, e-mail: kultura@klanjec.hr).

S tri glazbena broja reprezentativnih pjesama domaćih autora publici se predstavio te obogatio ovo predstavljanje Ivan Papišta na saksofonu.


Fotogalerija