Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. svibnja 2018.

Na konferenciji je bio i župan Željko Kolar, koji je istaknuo kako je Krapinsko-zagorska županija vodeća destinacija kontinentalnog turizma te da joj je jedan od prioriteta uspostava centra kompetencija u ugostiteljstvu i turizmu. „Idejno rješenje smo već napravili te smo u procesu izrade glavnog projekte. Čitavi proces vodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a naravno da je uključeno i Ministarstvo turizma te smo stoga i mi danas ovdje da čujemo njihove preporuke. U sljedećih mjesec dana Ministarstvu znanosti i obrazovanja moramo prijaviti centar kompetencija za izvrsnost u ugostiteljstvu i turizmu te će onda ministrica, prema određenim kriterijima, donijeti odluku da se centar može prijaviti i na pozivni natječaj koji bi trebao biti raspisan u devetom mjesecu“ – istaknuo je župan Željko Kolar.

Cilj konferencije je interaktivnim prezentacijama i radionicama potaknuti umrežavanje  i suradnju osnivača i ustanova za strukovno obrazovanje, koje su iskazale interes za imenovanje regionalnim centrima kompetentnosti u turizmu, s gospodarskim subjektima, visokim učilištima  i drugim organizacijama koje djeluju u sektoru turizma i ugostiteljstva.

U prvom dijelu konferencije predstavljen je osnovni koncept centara, dok se je kasnije na radionici radilo na senzibilizaciji, motivaciji i povezanosti relevantnih dionika s ciljem formaliziranja suradnje i ostvarenja nužnih preduvjeta za uspješnu uspostavu centara kompetencija.

Razvojnu konferenciju Uspostava centara kompetentnosti u turizmu organiziralo je Ministarstvo turizma, kao posredničko tijelo razine 1 u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.2020.