Zagorje
Bajka na dlanu

Konferencija „Pravo na pristup informacijama“

Datum objave: 17. studenoga 2022.

Antikorupcijsko povjerenstvo je savjetodavno tijelo Županijske skupštine za praćenje i suzbijanje korupcije na području Krapinsko – zagorske županije koje je zbog nedavnih zakonodavnih promjena prepoznalo važnost spomenute tematike. Pravo na pristup informacijama je Ustavom Republike Hrvatske i Zakonom o pravu na pristup informacijama zajamčeno pravo svakoga građanina ili pravne osobe na pristup informacijama koje posjeduju tijela javne vlasti u Republici Hrvatskoj, neovisno o svrsi u koju se informacija želi koristiti.

 

Na konferenciji je sudjelovao predstavnik Antikorupcijskog povjerenstva Krapinsko-zagorske županije Nikola Kristić i dr.sc. Zoran Pičuljan, Povjerenik za informiranje, sa suradnicama iz Ureda Povjerenika, koji su iznijeli  pregled stanja i trendova, s posebnim osvrtom na obveze nastale Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o pravu na pristup informacijama  („Narodne novine“, br. 69/2022.), koji je stupio na snagu 25. lipnja 2022. godine.

 

Konferenciji su prisustvovali brojni predstavnici tijela lokalne samouprave te pravnih tijela s javnim ovlastima. Također, konferenciji je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Krapinsko-zagorske županije Martina Gregurović Šanjug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fotogalerija