Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 7. svibnja 2014.

Ekipa od dvanaestero krapinskih srednjoškolaca vođeni profesorima Franjom Rozijanom i Petrom Blajić vratila se iz Italije gdje su predstavljali Hrvatsku na Svjetskom školskom prvenstvu u futsalu. Učenici su osvojili odlično 10.mjesto. Također su na završnoj svečanosti ISF-a preuzeli zastavu te time postali sljedeći domaćini svjetskog prvenstva. Druga ekipa iz Srednje škole Krapina, vratila se iz Poreča gdje obranili prošlogodišnji naslov te postali državnim prvacima u malom nogometu, pod vodstvom profesora Veljka Korena.

Na konferenciji su uz učenike iz obiju ekipa, mentore i ravnatelja škole bili prisutni i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović. Ravnatelj škole Ivica Rozijan čestitao je i zahvalio učenicima i njihovim mentorima na iznimnim rezultatima te se ujedno zahvalio Krapinsko-zagorskoj županiji i Gradu Krapini na potpori. Zamjenica župana Jasna Petek naglasila je da bit ovog , kao i svakog drugog natjecanja nisu rezultati već stjecanje iskustva te je ujedno zahvalila ekipama na odličnoj prezentaciji županije u Italiji i Poreču. Naglasila je da su ova natjecanja učenicima donijela mnogo emocionalnih i socijalnih kvaliteta i da će im ovo iskustvo zasigurno ostati u trajnom sjećanju. Dečkima koji su osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju u Poreču posebno je čestitala te istakla da se nogometna priča u Krapini nastavlja te da su oni s obzirom na postignute rezultate uzor ostalim naraštajima i pritom im poželjela mnogo uspjeha na budućim natjecanjima.

Prisutnima su se kratko obratili i kapetan momčadi koja se natjecala u Italiji Denis Švaljek, kapetan momčadi koja je sudjelovala na državnom natjecanju Filip Hanžić te njihovi mentori Franjo Rozijan i Veljko Koren.Učenicima koji su se natjecali na Svjetskom futsal prvenstvu u Italiji, zamjenica župana i gradonačelnik podijelili su certifikate.

 


Fotogalerija