Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. svibnja 2007.
Prvu Vinsku kraljicu Krapinsko-zagorske županije 24-godišnju Tamaru Dominko okrunila je u četvrtak na otvorenju Sajma vina Bedekovčina 2007 Vlasta Hubicki, županica Krapinsko-zagorske županije. Županica je ujedno svečano otvorila i jubilarni 40. sajam i izložbu zagorskih vina Bedekovčina 2007.
– Županija sufinanciranjem Sajma vina nastavlja pomaganje promocije i razvoj zagorskog vinarstva u okviru niza aktivnosti u programu razvoja vinogradarstva – rekla je zagorska županica Vlasta Hubicki koja je bila izaslanik predsjednika Republike Hrvatske za tu priliku. Organizator ove vinske priredbe je Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Krapina, zagorske udruge vinara i vinogradara, dok su suorganizatori Krapinsko-zagorska županija, Ministarstvo poljoprivrede, općina Bedekovčina, županijska Turistička zajednica, Hrvatski zavod za poljoprivredno-savjetodavnu službu, županijska Obrtnička komora i Srednja škola Bedekovčina, a pokrovitelj je bio  predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Sudionici sajma okupili su se kod Vatrogasnog doma u Bedekovčini od kuda se kretao  svečani mimohod do sportske dvorane gdje se i održao trodnevni sajam.
Cvek apsolutni pobjednik
Apsolutni pobjednik Sajma vina je Josip Cvek sa svojim chardonnayom izbor bobica, osvojivši »visoko zlato« s 92,33 od maksimalnih 100 bodova. Cvekovo vino pobijedilo je i u kategoriji »chardonnay«, najbolji je i njegov pinot bijeli, kao i traminac te cabarnet sauvignon. Najbolji u kategoriji bijelih suhih vina bili su Josip Grozaj sa silvancem zelenim i sauvignon Željka Škudara. U kategoriji miješanih vina lauret je August Rebernjak, najbolji sivi pinot proizvodi Nenad Posavec, Josip Grozaj silvanac zeleni, Željko Petrovečki rizling rajnski, sauvignon Zdravka Severa, muškat žuti Josipa Grozaja i graševina Zlatka Sedlara.
Studentica agronomije prva kraljica
Tamara Dominko, prva Vinska kraljica Krapinsko-zagorske županije je apsolventica Agronomskog fakulteta u Zagrebu, smjer voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo.
–  Ljubav prema vinogradarstvu i vinarstvu mogu zahvaliti svojim roditeljima koji su me u djetinjstvu vodili u naš mali vinograd na Velikom Bukovcu kod Poznanovca gdje još uvijek pomažem oko svih radova u vinogradu i podrumu, a u budućnosti bih htjela imati vlastitu kušaonicu vina i vinski podrum – rekla je Tamara.  Lentom prve pratilje Vinske kraljice okitila se studentica elektrotehnike Sanja Zajec iz Petrovskog. Vinska kraljica će biti promicateljica Krapinsko-zagorske županije posebno njenog vinarstva i vinogradarstva  i svojom osobnošću treba simbolizirati županijsku vinsku kulturu s ciljem širenja kruga ljubitelja, potrošača, te prijatelja vina i vinorodnog područja krapinsko-zagorske županije. Ona će također promovirati županijska vina na najvažnijim vinarskim manifestacija u Hrvatskoj i svijetu.  Za izbor se prijavilo šest kandidatkinja koje su se natjecale u pismenom ispitu koji se sastojao od 15 pitanja. Zatim se svaka kandidatkinja trebala predstaviti na jednom od stranih jezika, nakon čega je uslijedio praktični dio, izbor vina i pripadajućih jela uz to vino. Rezultati ocjenjivanja mogu se vidjeti u prilogu.