Zagorje
Bajka na dlanu

Krapina proslavila Dan Grada – na svečanosti župan Kolar i zamjenica Petek

Datum objave: 6. prosinca 2023.

Svečana proslava Dana Grada Krapine i 830 godina njegovog postojana održana je u srijedu, 6. prosinca 2023. godine, u Festivalskoj dvorani u Krapini.

Na proslavi su bili i župan Željko Kolar, njegova zamjenica Jasna Petek te brojnih županijskih upravnih odjela, ustanova i trgovačkih društava. Župan Kolar čestitao je Dan Grada – blagdan sv. Nikole te 830 godina postojanja grada Krapine. “Krapina je središte Krapinsko-zagorske županije te posebno zahvaljujem predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na snažnoj podršci koju Grad Krapina ima u provedbi projekata važnih za razvoj grada. Isto tako, očekujem takvu snažnu podršku svim općinama i gradovima na području Krapinsko-zagorske županije zbog regionalnog razvoja koji provodimo kroz projekt Sjever koji smo potpisali kako bismo pokrenuli kapitalne projekte i već je ovdje naznačeno da bez podrške Vlade Republike Hrvatske, ni gradovi ni općine, a ni županije ne mogu same provesti. U ovom filmiću koji je prikazan drago mi je da smo mogli vidjeti i neke zajedničke projekte koje radimo u Županiji i Gradu, poput Zagorskog gospodarskog zbora i Tjedna kajkavske kulture. Iz filmića ste vidjeli neke slike iz Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije gdje je Centar za robotiku i nove tehnologije koje je Županija napravila kako bismo mogli školovati mlade ljude i, ono što je ključno, da mlade ljude  zadržimo ovdje i damo im dobre uvjete i dobar posao, da ostanu na našim bregima. To je zadatak Vlade bez obzira na to iz koje stranke dolazi, zadatak župana i gradonačelnika bez obzira na to iz koje stranke dolaze” – poručio je župan Kolar te posebno čestitao i ovogodišnjim dobitnicima gradskih priznanja.

Okupljene su pozdravili i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader, gradonačelnik Murskog Središča i saborski zastupnik Dražen Srpak te domaćini – gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Krapina Zoran Gregurović i Mladen Gregurović.

Na proslavi Dana Grada dodijeljena su i gradska prizbanja. Priznanje gradonačelnika dodijeljeno je Vladimiru Vidoviću i Vjekoslavu Čaklecu. Dodijeljena su i priznanja Gradskog vijeća: Male Plakete Grada Krapine, Plakete Grada Krapine, Povelje Grada Krapine, kao i Nagrada za životno djelo Grada Krapine. Mala Plaketa Grada Krapine dodijeljena je Loreni Smrekar i Luki Hržici. Plaketa Grada Krapine pripala je Vesni Kunštek, Mirjani Klobučar i Aniti Jurman, dok su Povelje Grada Krapine dodijeljene Mladenu Hršaku, Dragutinu Kozini i Anti Toniju Eteroviću. Nagradu za životno djelo Grada Krapine primila je Nevenka Radak, dr. med., spec. pedijatrije.


Fotogalerija