Zagorje
Bajka na dlanu

Krapinske Toplice dobivaju novu vizuru: “U ovom investicijskom ciklusu uložit ćemo 850.000 eura, odnosno 6,4 milijuna kuna”

Datum objave: 29. studenoga 2023.

Župan Željko Kolar i zamjenica župana Jasna Petek su zajedno sa ravnateljem Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije i načelnicom Općine Krapinske Toplice Gordanom Jureković u srijedu, 29. studenoga 2023. godine, obišli radove koje Županijska uprava za ceste provodi na području Općine Krapinske Toplice.

Obilazak je završen na ulazu u središte Krapinskih Toplica, u trenutcima početka postavljanja završnog sloja asfalta. „Ovo je druga faza uređenja Mihanovićeve ulice kao centralne ulice, a u ovom investicijskom ciklusu kojeg bih nazvao „jesen 2023. i proljeće 2024.” mi ćemo u infrastrukturu Krapinskih Toplica uložiti 850.000 eura ili 6.400.000 kuna“ – istaknuo je nakon obilaska župan Kolar te najavio da će se radovi spajanja dvije rekonstruirane ulice u samom centru mjesta izvesti po dolasku investitora za hotel koji se nalazi upravo u tom središtu. „S obzirom na veličinu i važnost Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i s obzirom na sve investicije koje planiramo u samoj bolnici i Centru za odgoj i obrazovanje za djecu s posebnim potrebama, izuzetno nam je bitno da Krapinske Toplice kao snažno, turističko središte bude komunalno, ali i estetski uređeno na najvišoj mogućoj razini“ – poručio je župan Željko Kolar.

„Posebno su nam važne dvije žile kucavice, a to su Zagrebačka ulica koja je jako lijepo uređena prije nekoliko godina te ova Ulica Antuna Mihanovića. No treba reći da Županijska uprava za ceste s jednakim marom brine i o drugim cestama koje su u njegovoj nadležnosti na području Krapinskih Toplice – od Male Erpenje, preko Selna i Čreta sve do Vrtnjakovca. Sve te dionice se održavaju i asfaltiraju i to izuzetno puno znači za život ljudi u svim selima koji čine Općinu Krapinske Toplice. Čestitam Županijskoj upravi za ceste i Općini koja se brine o komunalnoj infrastrukturi i nerazvrstanim cestama, a mi u Županiji ćemo se i dalje truditi da završimo sve što planiramo i da nam Krapinske Toplice budu pravi biser našeg Zagorja“ – naglasila je nakon obilaska zamjenica župana Jasna Petek.

„Krapinske Toplice su jedan od važnijih nacionalnih lječilišnih centara, a zasigurno su najvažniji u Krapinsko – zagorskoj županiji. Shodno tome, velik dio one glavne komunalne infrastrukture, tu posebno mislim na prometnice, u nadležnosti su Županije i Županijske uprave za ceste koji uistinu vode računa o toj infrastrukturi, što je i nužnost s obzirom na važnost i posjećenost našeg mjesta. Moram pohvaliti našu suradnju za koju vjerujem da će se nastaviti i dalje“ – kazala je načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković

U tijeku su završni radovi na nekoliko lokacija. Prva lokacija je sanacija klizišta na Hršak bregu, a to je dionica koja povezuje Veliku Ves s Krapinskim Toplicama. Nažalost u svibnju ove godine kada smo imali velike vremenske nepogode otvorilo se klizište i time je onemogućeno normalno prometovanje. Radovi su započeli sredinom listopada i danas smo se mogli uvjeriti da je pred nama završetak radova. Ukupna vrijednost sanacije klizišta je 99.000 eura, a izvođač je tvrtka Završni radovi Krešo. Na staroj cesti kroz Čret, zemljana je masa skliznula na cestu i time oštetila kolnik. Izradili smo projektno-tehničku dokumentaciju i tijekom ljeta pristupili radovima. Primijenjena je izvedba kameno betonog zida s armiranom podlogom sa strane stražnjeg zida, zatim je tu i oborinska odvodnja i ovih dana je u tijeku završetak tog klizišta na način da se ugrađuje asfaltni zastor. Vrijednost radova na tom odronu u Klokovcu iznosi 74.750 eura. Treća je lokacija Mihanovićeva ulica u dužini od 300 metara, gdje je bila potrebna potpuna rekonstrukcija i danas je pred nama završni, asfaltni sloj. Vrijednost tih radova je 60.007 eura, a nadzora 7800 eura. Radovi će biti gotovi kroz koji dan“ – objasnio je ravnatelj Županijske uparve za ceste Stjepan Sirovec i naglasio kako su uz ove, sanirale i tri dionice u okolnim mjestima: lokalna cesta 22043 Viča Sela u dužini od 560 metara, i dvije dionice na području Male Erpenje u dužini od dva kilometra. Preostaju još dvije dionice koje će se sanirati na proljeće i to kroz kreditni ciklus na području Krapinskih Toplica, a ukupna ulaganja iznose 400.000 eura.


Fotogalerija