Zagorje
Bajka na dlanu

Krapinsko – zagorska županija je najsigurnija u RH!

Datum objave: 30. ožujka 2022.

Župan Željko Kolar istaknuo je nakon prijema da su rezultati djelovanja policijskih djelatnika na području Krapinsko – zagorske županije sjajni. „Statistički imamo najbolje rezultate u Hrvatskoj, najmanji broj kaznenih djela, broj poginulih u nesrećama nam je najmanji u Hrvatskoj. Tu je i niz zajedničkih projekata koji se tiču prevencije i koje radimo zajedno s Ministarstvom uprave RH. Sigurnost koja je evidentna u našoj županiji vrlo je bitna i za potencijalne investitore. Osim što se raspituju za potencijalni kadar i radnu snagu, investitorima je bitna i sigurnost“, rekao je župan Kolar.

 

Načelnik Policijske postaje Željko Košutić istaknuo je kako statističke brojke uglavnom jesu najbolje u Hrvatskoj. Tijekom 2021. godine na području PU krapinsko-zagorske evidentirano 1001 kazneno djelo, 695 prometnih nesreća, od kojih 5 prometnih nesreća sa smrtno stradalom osobom (zajedno s Požeško – slavonskom županijom najmanje u Hrvatskoj), 214 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, 1023 prekršaja iz ostalih zakona od čega 356 prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji. U odnosu na 2020. zabilježeno povećanje i kaznenih djela, i prometnih nesreća, kao i porast broja smrtno stradalih osoba u prometu, porast prekršaja protiv javnog reda i mira, porast prekršaja iz ostalih zakona i povećanje broja prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji. „Ipak, 1001 evidentirano kazneno djelo čini 828 kaznenih djela na 100.000 stanovnika, što je najmanje u Hrvatskoj, jer je državni prosjek 1395 kaznenih djela. Drago mi je što i građani vide i prepoznaju da jesmo najsigurnija županija u Hrvatskoj, kao i da prepoznaju rad i napor koji policija radi da bi naši građani bili sigurni“, rekao je načelnik Košutić.

 

Zamjenica župana Jasna Petek spomenula je i uključenost policijske uprave krapinsko – zagorske u rad županijskog vijeća za prevenciju, gdje se radi na brojnim preventivnim aktivnostima vezanih uz sigurnost u prometu, borbu protiv zlouporabe opojnih droga, nasilja u obitelji i slično. „Dokaz je to koliko su važne preventivne aktivnosti, kako bi naša županija bila sigurna i ugodna za život i kako bi težila prema cilju nulte tolerancije na nasilje“, rekla je zamjenica Petek.


Fotogalerija