Zagorje
Bajka na dlanu

Krapinsko – zagorska županija – najbolje mjesto za nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

Datum objave: 7. prosinca 2023.

Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja održava se 7. i 8. prosinca 2023. u Mariji Bistrici. Ova dvodnevna konferencija  okuplja predstavnike tijela državne i javne uprave, predstavnike lokalne uprave i samouprave te poduzetnike i gospodarstvenike. Teme ovogodišnjeg Savjetovanja vezane su uz tranziciju prema digitalnom i zelenom gospodarstvu, inovativno, održivo i konkurentno gospodarstvo i poduzetništvo te pozicioniranje Republike Hrvatske kao poželjne investicijske destinacije.

Programu prvog dana Savjetovanja prisustvuje zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, kao i predsjednici Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš te načelnik Marije Bistrice Josip Milički.

“Krapinsko-zagorska županija je zajedno sa drugim sjeverozapadnim županijama hrvatska perjanica u gospodarstvu i poduzetništvu i kao takva zasigurno najbolje mjesto za održavanje takvog savjetovanja. Zahvaljujući našim gospodarstvenicima i obrtnicima godinama imamo pozitivan vanjsko trgovinski saldo te s ponosom možemo govoriti o snazi našeg gospodarstva” – poručila je na početku konferencije zamjenica župana Petek.

Okupljene je na početku programa pozdravio ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora predsjednik Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek.

 


Fotogalerija