Zagorje
Bajka na dlanu

Krapinsko-zagorska županija sudjelovala na Kriškim oblizekima

Datum objave: 10. rujna 2014.

Ove godine s popratnim radionicama „Moja prva slastica“, „Ukrasi od vučenog šećera“ i „Jednostavne torte“ te okruglim stolom „Tradicija od kreacije do poduzetništva u ruralnim prostorima“, festival je privukao brojne posjetitelje koji su uz domaće moslavačke mogli razgledati i kušati slastice spravljene po tradicionalnim zagorskim receptima.

Kolači i torte „Tri užitka“ iz Krapinsko-zagorske županije osvojio je prvo mjesto u profesionalnoj kategoriji u kojoj se je natjecao i Restoran „Majsecov mlin“ iz Donje Stubice koji je pripremao zagorske štrukle. Pobjednica 8.„Babičinih kolača“, manifestacije koju organizira Krapinsko-zagorska županija, Vesna Hršak proglašena je jednom od pobjednica u amaterskoj kategoriji.

Predsjednica ocjenjivačke komisije Božica Brkan laureatom festivala proglasila je Krapinsko-zagorsku županiju. Komisija je kušala ukupno 219 slastica, a zajedno s doniranima izloženih je bilo preko 300 slastica. Festival slastica je humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva utrošit će se za opremanje cyber igraonice za najmlađe.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je kako je ovaj festival dobar primjer kako se kontinentalne županije mogu nadopunjavati te raditi na zajedničkim projektima koji će dovesti do njihove turističke prepoznatljivosti.

 


Fotogalerija