Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 29. lipnja 2009.

Sedmi po redu Međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival, koji sufinancira i Krapinsko-zagorska županija, ove se godine od 1. do 5. srpnja održava u Zaboku,  obzirom da na Velikom Taboru traju opsežni radovi i rekonstrukcije krovišta. Osim u Zaboku, dijelovi programa odvijat će se na Hušnjakovom, potom u dvorcu u Svetom Križu Zaboku te u Termama Tuhelj.
Ove se godine za nagradu u međunarodnoj konkurenciji natječe 48 filmova iz 24 države koje će ocjenjivati žiri u sastavu – Osbert Parker, britanski redatelj, Veljko Popović, animator te Tomek Ducki, mađarsko-poljski redatelj animacije. U domaćoj konkurenciji natječe se 18 filmova koje će ocjenjivati irski redatelj Ronan O Leary, zatim Aleksandra Urošević te hrvatski redatelj Daniel Kušan.
Ovogodišnji je program Tabor Film Festivala uistinu bogat – osim tradicionalno sjajnog filmskog programa, za posjetitelje, djecu, đake i studente pripremaju se radionice kostimografije, osnova filma, pisanja scenarija, cut-outa i kompjuterske animacije, koje će se odvijati u Zelenoj dvorani u Zaboku, Trg Dragutina Domjanića 6. Novitet su matineje dječjih filmova, a dodajmo da se priprema nekoliko retrospektiva (Ken Wardrop, Miranda Pennell, Miranda July). Dio programa posvećen je prijašnjim pobjednicima, a tu je i suradnja s RAF-om.
Unutarnji bazeni Termi Tuhelj bit će 3. i 4. srpnja mjesto projekcija filmskog programa Europske filmske akademije, priprema se izložba Edite Pecotić, kraj festivala začinit će premijera filma CSI:Croatia, a i ove godine festival će obilovati glazbenim programom. Više detalja o cijelom programu na www.taborfilmfestival.com .