Zagorje
Bajka na dlanu

Krenuo program 2. generacije Health IT akademije Poduzetničkog centra KZŽ

Datum objave: 11. rujna 2023.

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije krenuo je s programom 2. generacije HEALTH IT akademije, inovativnog programa za stjecanje stručnih znanja i vještina u području informatičkih tehnologija primijenjenih u zdravstvu.

Kako bi obilježili početak programa, u Poslovno-tehnološkom inkubatoru u Krapini u ponedjeljak, 11. rujna 2023. održana je „Kick off konferencija“, kojoj je prisustvovala zamjenica župana Jasna Petek.

„Poslovno-tehnološki inkubator u Krapini je mjesto učenja, razmjene iskustva, susreta i suradnje, ali i mjesto inovacija stoga  mi je jako drago da je podrška zdravstvenom sustavu tema ove akademije. Nezdravstvena podrška zdravstvenom sustavu je od velike važnosti. Danas, kad se svijet tehnologije i svi poslovni procesi jako brzo mijenjaju, bitno je nalaziti inovativna rješenja koja će biti na usluzi korisnicima određenih usluga, a nakon toga i onima koji te usluge pružaju. S obzirom na uspjeh prve akademije, ne sumnjam u uspjeh i ove druge te se nadam da će se velika većina vaših rješenja i velika većina vas naći sustavu zdravstva ili u sličnom području“, istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.

Na ovogodišnju akademiju upisano je 25 polaznika koji će se tijekom narednih pet mjeseci osposobljavati za zanimanja IT analitičar, Software tester i Java developer. Znanja koja će polaznici steći daju im priliku da pronađu radno mjesto u tvrtkama koje rade na informatičkim rješenjima za zdravstveni sustav, u samom zdravstvenom sustavu ili za pokretanje vlastitog poslovanja.

Partneri Health IT akademije su Krapinsko-zagorska županija, Hrvatskih zavod za zapošljavanje, Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Dom zdravlja Varaždinske županije, Mindsmiths, Lean Startup Croatia, HealthHUB, In2 d.o.o., Agileway d.o.o., Fores d.o.o., Codx Solutions d.o.o., MCS Grupa d.o.o., Vams Tec d.o.o. i Eviden.

Na početku događanja uvodno se obratila direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Helena Matuša, a uz zamjenicu župana Jasnu Petek, u ime partnera obratili su se predstojnik Područnog ureda HZZ-a Krapina Goran Vukmanić i ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Zorica Capar.


Fotogalerija