Zagorje
Bajka na dlanu

Kršteno novo vozilo DVD-a Belec

Datum objave: 4. travnja 2016.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Belec je kombi vozilo nabavilo od Hrvatskih šuma uz pomoć Krapinsko-zagorske županije. Predsjednik DVD-a Belec Ljudevit Vrlec ovom je prilikom zahvalio županu Željku Kolaru na pomoći u prvoj nabavi vozila DVD-a Belec nakon gotovo dvadeset godina. Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar je u svom obraćanju istaknuo hvale vrijednu tradiciju dobrovoljnih vatrogasnih društava u Zagorju „nema niti jedne udruge koja toliko radi i koja ima tako bogatu tradiciju kao vatrogasna društva, vatrogastvo je u Zagorju način života i vjerojatno ni u Belcu nema ni jedne kuće koja u proteklih devedeset godina nije dala bar jednog vatrogasca“ rekao je župan Kolar i pohvalio izvrstan rad zagorskih vatrogasca koji svojom kvalitetom zaslužuju najnoviju i najbolju opremu.

U izvješću za 2015. godinu istaknuto je da je DVD Belec u protekloj godini ugasio četiri požara te poduzeo nekoliko tehničkih intervencija. Članovi DVD-a sudjelovali su na vatrogasnim natjecanjima, aktivno radili s vatrogasnom mladeži te organizirali  prvo ljetovanje za djecu u vatrogasnom kampu u Fažani. DVD Belec je sudjelovao na javnoj vatrogasnoj vježbi koja je u rujnu održana u njihovom mjestu, kao i na vatrogasnom hodočašću u Mariju Bistricu. Članovi društva obilježili su Dan Sv. Florijana, aktivno se uključili u lokalne manifestacije te aktivnosti uređenja Belca.  

Skupštini dobrovoljnog vatrogasnog društva Belec nazočili su i gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak, zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić te zapovjednik VZ grada Zlatara Tihomir Plašć koji su i pozdravili belečke vatrogasce i njihove goste.

Ceremoniju krštenja vatrogasnog kombija vodio je belečki župnik Mirko Borjan.


Fotogalerija